Els busos urbans de Terrassa incorporen el Bitllet Senzill Digital

El títol es pot comprar per l'apliació mòbil de TMESA i validar en un codi QR a bord

Gent amb mascareta al centre de Terrassa
Gent amb mascareta al centre de Terrassa | Adrià Costa
Redacció
18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:03h
Els passatgers dels autobusos urbans de Terrassa ja poden adquirir els seus bitllets telemàticament. Aquest nou sistema, anomenat Bitllet Senzill Digital (BSD), permet adquirir el títol de transport a través de l'aplicació mòbil de TMESA i tot seguit, validar-lo a bord amb un codi QR. D'aquesta manera, s'evita el contacte físic entre passatgers i conductor, reduint el risc de contagi.

Fins ara, el bitllet senzill només es podia pagar en efectiu a l'interior del bus i el conductor lliurava un comprovant a l'usuari. Aquesta modalitat de pagament es podrà seguir utilitzant però, ara, amb el sistema del BSD, el títol també es podrà pagar prèviament. El nou mètode d'adquisició de bitllets es troba operatiu des d'aquest dijous i ja s'utilitza en ciutats com Barcelona, Màlaga, Saragossa o València.

La pandèmia fa caure el nombre d'usuaris

Segons fonts municipals, la pandèmia ha afectat el transport públic a la ciutat, que ha vist com queia la xifra d'usuaris. En el cas concret, abans de la crisi de la Covid-19 suposava el 10% dels títols adquirits a Terrassa. Al 2020 va baixar fins al 5,2%, i actualment es troba en el 7,5%.

En aquest context, l'empresa municipal de transport, TMESA, implementarà i activarà el bitllet senzill digital en totes les seves línies urbanes amb l’objectiu de facilitar la compra de bitllets per usuaris esporàdics i potenciar la seguretat de moure’s en transport públic urbà per Terrassa durant la pandèmia. A més promocionarà el nou sistema BSD amb una campanya dirigida a la ciutadania.