Viu el Vallès difón 36 rutes per la comarca a través de Wikiloc

Són rutes a peu, en BTT o a cavall, de dificultat diversa, i compten amb descripcions en quatre idiomes

1200_1601560464terrassa
1200_1601560464terrassa | Arxiu
Redacció
20 de febrer del 2021
Actualitzat el 23 de febrer a les 10:17h
El Consell Comarcal ha estrenat el nou perfil de Wikiloc de Viu el Vallès, el servei de turisme comarcal, on ja s'hi poden trobar 36 rutes per fer a peu, en bicicleta o a cavall per 23 municipis del Vallès Occidental.

Wikiloc és una eina per compartir rutes a l'aire lliure a peu, en BTT i moltes altres activitats. Actualment compta amb 7.650.525 usuaris i 21.628.349 rutes. Funciona a través d’una app on les rutes estan georeferenciades i s’assenyalen els punts d'interès (waypoints). Les rutes es mostren sobre mapes, i es mostra informació com la descripció de la ruta i l'entorn, la distància, la dificultat, el perfil altimètric...

Les rutes que ha incorporat Viu el Vallès són de dificultat diversa, i compten amb descripcions en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

A la web de Viu el Vallès ja es fa difusió d'aquestes rutes, però amb l'eina es vol fer un pas endavant per posar a disposició de la ciutadania la navegació a través del mòbil, que solem portar a sobre quan fem excursions, tant per orientació com per seguretat.

L’ús dels mòbils com a aparells de navegació obre noves oportunitats per la difusió de l’entorn de la comarca en un moment en el qual el turisme de proximitat està prenent un nou valor, com a conseqüència de la situació de pandèmia i dels confinaments  perimetrals.