Tres detinguts i 2.550 plantes decomissades a Terrassa en una operació contra el tràfic de cànnabis

També s'han arrestat els responsables d'un club cannàbic de Sabadell on es distribuïa la droga

El cultiu en una nau de Terrassa.
El cultiu en una nau de Terrassa. | Policia espanyola
Redacció
17 de febrer del 2021
Actualitzat el 24 de febrer a les 11:46h
La policia espanyola ha detingut sis persones i ha confiscat prop de 3.000 plantes de marihuana en dues trames dedicades al cultiu, elaboració i venda de marihuana i hachís i que operaven des de Sabadell. L'operació ha actuat, a més de la capital vallesana, a unes altres tres localitats de la comarca, Sentmenat, Rubí i Terrassa. 


A Sabadell, els agents van descobrir que un club cannàbic de la ciutat era punt de venda en petites quantitats, vulnerant així la normativa que regula aquest tipus d'activitat. Els investigadors van constatar que els tres responsables tenien la llum punxada als seus domicilis, fet que va aixecar les sospites sobre el cultiu de marihuana. Així, es van escorcollar els tres pisos, a Sabadell, Sentmenat i Rubí, on va descobrir 271 plantes de marihuana, 7,6 quilos de cabdells, més de 334 grams d'haixix i de 3.200 euros en efectiu. Els tres homes, dos dels quals amb nombrosos antecedents, van quedar arrestats.

En un segon operatiu a Terrassa, s'ha desmantellat una plantació en una nau industrial. L'olor forta a marihuana que provenia de l'interior de les instal·lacions va motivar la investigació, amb què els agents van identificar l'arrendatari de l'immoble, que s'encarregava del manteniment de la plantació, juntament amb dues persones més.

En paral·lel, la policia va corroborar que la nau tenia un consum elèctric elevat, compatible amb el cultiu de marihuana. També va constatar que tenien la llum punxada per incrementar el subministrament. Davant els indicis, la policia va accedir-hi i va descobrir una gran plantació a ple rendiment dividida en dues estances, mentre també hi havia un laboratori equipat amb material per preparar la droga per a la seva venda.

En total, a Terrassa ha decomissat 2.552 plantes de marihuana, gairebé 20.000 grams de cabdells i diverses màquines per al manteniment de la plantació, així com aparells per al tractament de la droga. Els agents van detenir els tres responsables de la plantació.