Es desploma la xifra de morts i ingressats per Covid-19 a Terrassa

Els hospitals egarencs atenen 123 pacients, 50 menys que el 8 de febrer

A banda de les morts i els ingressos, baixa la majoria d'indicadors epidemiològics.
A banda de les morts i els ingressos, baixa la majoria d'indicadors epidemiològics. | Albert Alemany
17 de febrer del 2021
Actualitzat el 19 de febrer a les 10:54h
L'última actualització de les dades epidemiològiques a Terrassa mostra una tendència a la baixa de la gran majoria d'indicadors, entre els quals hi destaquen la caiguda dels ingressats als hospitals i les morts per Covid-19 a la ciutat. Actualment, MútuaTerrassa i l'Hospital de Terrassa atenen 123 pacients, molt per sota dels 172 del 8 de febrer, i dels 200 als que es va arribar la tercera setmana de gener.

Així doncs, a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 52 persones ingressades a planta, nou a l'UCI, quatre a la Unitat de Semicrítics i dos en atenció domiciliària. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) té 54 persones ingressades a l'Hospital de Terrassa, set de les quals a l'UCI, i també una en atenció domiciliària. D'aquests, segons Salut, 77 són veïns de Terrassa.

Pel que fa a les defuncions, en els últims set dies han mort sis veïns i veïnes de Terrassa a causa de la pandèmia, un registra molt inferior de les 12 i 11 registrades en les dues setmanes anteriors. Amb aquestes, segons Salut, 477 terrassencs i terrassenques han mort des del març a causa del coronavirus.

També experimenta una important baixada el nombre de nous contagis. En una setmana se n'han detectat 273, per sota dels 357 i 492 registrats en les dues setmanes anteriors, respectivament. A hores d'ara, segons dades oficials, Terrassa registra 15.561 casos de Covid-19 des del març. La velocitat de contagi, tot i que puja unes dècimes, es manté en 0,88 nous casos per cada positiu. La positivitat cau fins al 3,57% en més de 8.800 PCR i testos d'antígens practicats en els últims set dies, per sota del 5% recomanat per l'OMS.