Obre un nou punt fix per administrar la vacuna d'Oxford i AstraZeneca a Terrassa

Es vacunaran col·lectius essencials que treballen amb pacients i personal dels cossos de seguretat i emergències

Redacció
16 de febrer del 2021
Actualitzat el 17 de febrer a la 13:48h
El centre cívic Montserrat Roig de Terrassa ha obert aquest dimarts per convertir-se en un nou punt fix de vacunació contra la Covid-19. És el segon espai d'aquestes característiques que entra en funcionament a la ciutat, després que dies enrere s'impulsés una iniciativa semblant al carrer Castell, dirigida per MútuaTerrassa.

Aquesta campanya, gestionada pel Consorci Sanitari de Terrassa, preveu administrar dosis a col·lectius professionals essencials egarencs i de la rodalia, cada dia de 9 a 12 h i de 15 a 19 h. També en aquest cas, se subministrarà la vacuna d'Oxford i AstraZeneca, que presenta una efectivitat d'un 70%, aproximadament.

D'aquesta manera, es preveu vacunar personal -sempre de menys de 56 anys- de col·lectius en contacte amb pacients, com fisioterapeutes, veterinaris, podòlegs, farmacèutics i auxiliars de farmàcia, psicòlegs clínics, protèsics dentals i òptics, entre d'altres. També treballadors públics dels Mossos d'Esquadra, Bombers o Policia Municipal.

La vacuna d'Oxford i AstraZeneca

L'administració d'aquesta vacuna respon a l'arribada de 31.780 dosis la setmana passada. A banda, aquesta setmana es preveu injectar 26.000 primeres dosis de Pfizer i de Moderna, amb una efectivitat major, del 95%.

Amb relació a la vacuna d'Oxford, si les previsions es compleixen, en les pròximes tres setmanes, de manera escalonada, hauran arribat a Catalunya 226.000 noves dosis. Per a més detalls del pla de vacunació de la vacuna d'AstraZeneca a Catalunya, consulta aquest enllaç.