Es disparen les morts per Covid-19 a Terrassa mentre millora la majoria d'indicadors epidemiològics

La positivitat en testos PCR i d'antígens se situa per sota del 4% per primer cop en sis mesos

Els hospitals de Terrassa atenen 143 pacients oer coronavirus, 17 dels quals a l'UCI.
Els hospitals de Terrassa atenen 143 pacients oer coronavirus, 17 dels quals a l'UCI. | Albert Alemany
15 de febrer del 2021
Actualitzat el 19 de febrer a les 11:05h
Els indicadors de la pandèmia continuen amb tendència a la baixa a Terrassa respecte a les dades d'abans del cap de setmana: a l'últim recompte cauen tant risc de rebrot, com els contagis setmanals i la positivitat en testos. Les UCI també atenen un pacient menys que fa tres dies (n'hi ha 17), però la xifra total d'ingressats és de 143, la mateixa que aleshores. Un mes enrere n'hi va arribar a haver 200,però el darrer pic és de 229, al novembre.

El registre que puja més, en canvi, és el de defuncions. L'última setmana, segons Salut, han mort 12 veïns de Terrassa a causa de la Covid-19: són el doble que a l'anterior, en què n'hi va haver sis, i les mateixes que fa dues setmanes. Des del març, 474 egarencs i egarenques han mort per complicacions derivades de la pandèmia.

Actualment, el risc de rebrot és de 229 punts, més de 40 punts per sota del recompte de fa tres dies, quan era de 271. Una setmana enrere era de 340 punts. L'actual és una xifra similar a la que hi havia abans de Nadal, i es troba lluny dels 690 punts de finals de gener.

En els últims set dies s'han detectat 265 nous contagis de coronavirus a Terrassa, molt per sota dels 406 i 538 registrats en els dos mateixos períodes anteriors. A mitjans de gener, els positius setmanals se situaven entorn de 700. Amb relació a aquesta davallada, la velocitat de contagi (Rt) es manté per sota de l'1, en 0,77 nous casos per positiu. Una setmana enrere era de 0,76 i fa un mes, d'1,45.

L'última setmana, la positivitat en uns 8.400 testos d'antígens i PCR ha estat de tan sols el 3,77%, encara per sota del 4,46% de l'últim recompte. L'OMS recomana que aquest indicador se situï en un 5% o per sota per tenir la pandèmia controlada. Setmanes enrere, al pic de la tercera onada, 11 de cada 100 terrassencs presentaven un resultat positiu.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 54 pacients a planta, nou a l'UCI i quatre en hospitalització domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 56 persones amb Covid-19 a planta, vuit a la Unitat de Cures Intensives, cinc a la Unitat de Semicrítics, i set són atesos a domicili. D'aquests, 81 són veïns de Terrassa, segons Salut.

.