«Venim a votar perquè és el que toca»

Resignació entre electorat i membres de mesa a Terrassa, que tanca una jornada atípica amb el 47,21% de participació

Eleccions catalanes a Terrassa.
Eleccions catalanes a Terrassa. | Anna Mira
14 de febrer del 2021
Actualitzat el 15 de febrer a les 10:16h
La jornada electoral a Terrassa ha començat amb una certa normalitat malgrat les mesures extraordinàries que s'han pres per la Covid-19. A primera hora, l'arribada de membres de les meses i els suplents han permès constituir la totalitat de les 265 meses electorals a dos quarts de deu. La situació que s'ha viscut ha estat diferent en funció del col·legi. Mentre que a la Masia Freixa, un dels nous punts establerts per votar, ja ho tenien tot a punt a les 8.30 h, en altres, com al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, han obert les portes als electors a les 9.20 hores, ja que han hagut de constituir diverses meses amb suplents. La participació a les 18 h a la ciutat es situava al 44,02%, un cop transmeses les dades de totes les meses dels col·legis. L’any 2017, a la mateixa hora, era del 66,87%. Finalment, ha votat el 47,21% dels electors egarencs.

Després d'assignar-se a les meses, els seus membres han rebut un sobre de l'Ajuntament de Terrassa amb quatre mascaretes FFP2, diversos parells de guants i una pantalla protectora -que en molts casos no s'utilitza perquè s'entela- denuncien alguns membres. També se'ls ha pres la temperatura i quan totes les taules d'un col·legi han estat constituïdes, els responsables de l'administració de cada col·legi han anunciat que els suplents -que esperaven pacients darrere de cada mesa per si se'ls requeria- han pogut marxar -contents- cap a casa.

El Javi i la Bibiana, membres d'una mesa al barri de La Maurina, expliquen que fins una hora després d'arribar al col·legi no els han pres la temperatura. La Bibiana havia presentat dues al·legacions per motius laborals i familiars, però li van desestimar les dues i ha hagut de venir. A més a més, el Javi denuncia que els han donat el manual genèric però "no una explicació específica del coronavirus". A la Masia Freixa, una de les dues meses s'ha constituït amb tres dels suplents, ja que els escollits o no s'han presentat o han marxat perquè tenien febre.

El mateix ha passat al Centre Cívic situat al carrer Nicolau Talló, uns metres més enllà. El Julián Ramos és president suplent d'una mesa, ja que en prendre la temperatura a la persona assignada, ha tingut febre i s'ha hagut de quedar ell. Optimista, Ramos explica que el dispositiu està molt bé i tot i que tenen fred perquè tot està obert, ho prefereix així. Molts dels vocals i presidents de mesa s'han fet el test d'antígens dies abans, però asseguren que els resultats són vàlids pel dia que s'ho van fer -entre dimecres o divendres- però que avui no saben si s'han contagiat.