A quin col·legi electoral de Terrassa em toca votar aquest 14-F? Consulta-ho aquí

Segons l'Ajuntament, un de cada tres egarencs votaran en un espai diferent de l'habitual

NacióDigital
11 de febrer del 2021
Actualitzat el 12 de febrer a les 18:27h
La situació sociosanitària obliga a celebrar unes eleccions sota unes circumstàncies excepcionals. A Terrassa, per exemple, amb la intenció de complir les restriccions i assegurar la protecció de votants i membres de mesa, s'ha produït un canvi de mapa electoral i s'han habilitat 60 col·legis electorals, 14 més que als anteriors comicis, i 265 meses, 21 més que de normal.

L'Ajuntament calcula que un de cada tres egarencs dipositaran el seu sobre en un col·legi diferent de l'habitual. En aquest context, el Consistori ha habilitat un buscador al web municipal on la ciutadania pot consultar quin és el seu col·legi electoral. D'aquesta manera, introduint DNI i adreça, t'indica on es troba el seu punt de votació pel 14-F. Clica aquest enllaç per saber on es troba la teva mesa.

Més mesures excepcionals

La situació sanitària també s'ha traduït en un increment del nombre de suplents: en aquests comicis en són quatre per taula, dos més que de normal, i per això les meses tindran 795 membres més. Consulta aquí si t'ha tocat estar en una mesa electoral el 14-F a Terrassa.

Els nous espais de votació han estat escollits per garantir la ventilació, els itineraris d'entrada i sortida, distància de seguretat entre meses i persones, així com assegurar la possibilitat que es formin cues al carrer, i no a l'interior. Així doncs, no es votarà a les escoles Ponent, Salesians, Sant Llorenç del Munt, Montserrat i Serra de l'Obac per no complir amb els requisits.

En contraposició, s'han habilitat nous equipaments de manera excepcional per a substituir els desestimats. És el cas de la sala Muncunill i la Masia Freixa, l'Arxiu Històric, l'Escola Pia, l'Ajuntament, el Casal de Gent Gran o l'equipament socioesportiu de La Cogullada, entre d'altres. Hi haurà 19 punts de votació nous. Consulta en aquest enllaç quin serà el teu col·legi electoral a les eleccions del 14-F.

Per garantir el compliment de les restriccions i els protocols, l'Ajuntament comptarà amb l'ajuda de la Creu Roja de Terrassa, que formarà part d'un dispositiu de seguretat a tots els punts de votació. Segons Isaac Albert, les mascaretes i guants pels membres de les meses "ja han arribat" mentre que els equips de protecció individual "estan en camí". Tot i això, no ha pogut confirmar si es faran testos d'antígens als seleccionats.