S'aprova el projecte d'urbanització de l'antiga fàbrica Sala i Badrinas

Es remodelaran quatre carrers ja existents, s'habilitarà un vial peatonal i es construirà un espai interior

Fàbrica Sala i Badrinas de Terrassa on s'ubicarà l'escola.
Fàbrica Sala i Badrinas de Terrassa on s'ubicarà l'escola. | C.C
Redacció
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:48h
El document d'actualització del projecte de transformació de l'antiga Sala i Badrinas, situada al barri del Segle XX, ha quedat aprovat per la Junta de Govern. Amb aquest últim tràmit administratiu, s'assegura l'inici del Pla de Millora per aquest espai, de gairebé 31.000 metres quadrats, en un període màxim de sis mesos. La reurbanització de la zona, aprovada el 8 d'octubre de 2010, s'espera enllestir en 15 mesos.

Amb la llum verda del Consistori, es tira endavant la reurbanització dels carrers Baldrich, Prim i Lepant, així com de la carretera de Rubí. També es preveu la creació dun nou espai interior i l'obertura d'un nou vial, d'est a oest, restringit al trànsit que connectarà els carrers d'Escudé i de Sant Sebastià.

En aquest sentit, primer s'estudiarà la descontaminació del terreny, i després es procedirà a l'enderroc de les naus incompatibles amb el planejament i el moviment de terres. Tot seguit s'iniciarà la pavimentació de carrers i voreres, la instal·lació de mobiliari urbà, i de noves xarxes de serveis com l'aigua, la llum, el gas o fibra òptica, la plantació d'arbres, l'adequació per a la recollida lateral de residus i la senyalització. Les obres, que també inclouen la rehabilitació de la xemeneia de l'antiga fàbrica, tenen un pressupost de 4.918.700,72 euros. 
 

Foto: Ajuntament de Terrassa