1 de 10
urbanisme

S'aprova el projecte d'urbanització de l'antiga fàbrica Sala i Badrinas

Es remodelaran quatre carrers ja existents, s'habilitarà un vial peatonal i es construirà un espai interior

Fàbrica Sala i Badrinas de Terrassa on s'ubicarà l'escola. | C.C
per La Torre del Palau, 10 de febrer de 2021 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El document d'actualització del projecte de transformació de l'antiga Sala i Badrinas, situada al barri del Segle XX, ha quedat aprovat per la Junta de Govern. Amb aquest últim tràmit administratiu, s'assegura l'inici del Pla de Millora per aquest espai, de gairebé 31.000 metres quadrats, en un període màxim de sis mesos. La reurbanització de la zona, aprovada el 8 d'octubre de 2010, s'espera enllestir en 15 mesos.

Amb la llum verda del Consistori, es tira endavant la reurbanització dels carrers Baldrich, Prim i Lepant, així com de la carretera de Rubí. També es preveu la creació dun nou espai interior i l'obertura d'un nou vial, d'est a oest, restringit al trànsit que connectarà els carrers d'Escudé i de Sant Sebastià.


En aquest sentit, primer s'estudiarà la descontaminació del terreny, i després es procedirà a l'enderroc de les naus incompatibles amb el planejament i el moviment de terres. Tot seguit s'iniciarà la pavimentació de carrers i voreres, la instal·lació de mobiliari urbà, i de noves xarxes de serveis com l'aigua, la llum, el gas o fibra òptica, la plantació d'arbres, l'adequació per a la recollida lateral de residus i la senyalització. Les obres, que també inclouen la rehabilitació de la xemeneia de l'antiga fàbrica, tenen un pressupost de 4.918.700,72 euros. 
 

Foto: Ajuntament de Terrassa

 

Participació