Més de 2.000 persones signen una petició iniciada a Terrassa per aturar les eleccions

Els impulsors consideren que el dret a sufragi és prou important i cal fer-lo amb garanties

08 de febrer del 2021
Les eleccions del pròxim 14 de febrer són les més discutides dels últims temps per fer-se en plena onada de coronavirus. Un grup de persones de Terrassa han posat en marxa una petició, a través de la pàgina web, Change.org, on demanen signar per aturar-les. Consideren que el dret a vot és prou fonamental com per fer-se amb totes les garanties. Actualment ja l'han signat més de 2.000 persones. 

Una de les seves impulsores, l'Elisabet, explica a LaTorre, que la iniciativa és fruit de la "indignació" i el "desgavell" davant uns comicis que considera necessaris però per fer-se immediatament. "Els experts ha alertat que no és un bon moment per votar segons les dades epidemiològiques", apunta i afegeix que la legislatura no s'ha esgotat, de manera, que podrien fer-se més endavant.

Tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va resoldre que calia fer-ho imperant el dret a sufragi, el Govern de la Generalitat no hi va presentar recurs per no crear més "incertesa", va apuntar la seva portaveu, Meritxell Budó. Ara, aquesta iniciativa pretén compartir la indignació i el rebuig de diferents ciutadans que consideren que no s'hauria de poder votar. 

"Tenim limitades les nostres llibertats individuals pel bé de tothom" apunta una de les impulsores qui creu que "cal exercir el dret a vot respectant també la vida i la integritat física" tant de les persones que votaran com de les meses electorals. Igualment demanen que no es facin més mítings electorals i que s'ajornin els comicis per més endavant. 

Amb tot, conscients que la seva petició es resoldrà a temps, apunten que si finalment se celebren les eleccions es faci amb garanties i apunten que "com més vots hi hagi, més qualitat democràtica".