Les UCI de Terrassa arriben a la màxima ocupació amb els indicadors de la pandèmia a la baixa

La ciutat sobrepassa els 15.000 casos de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia

22 persones es troben ingressades en estat crític als hospitals de Terrassa.
22 persones es troben ingressades en estat crític als hospitals de Terrassa. | Albert Alemany
08 de febrer del 2021
Actualitzat el 10 de febrer a les 12:22h
La bona evolució dels indicadors de la pandèmia es tornen a confirmar en l'últim recompte. En aquest sentit, tot i que es mantenen a nivells alts, cauen el nombre d'ingressats, el risc de rebrot, la positivitat en testos i els contagis setmanals, mentre la velocitat de contagi (Rt) es manté per sota d'1.

Als hospitals de Terrassa, els ingressos per Covid-19 cauen fins als 172. Divendres passat n'hi havia 180, i fa tres setmanes, 200. Tot i això, augmenta el nombre de pacients crítics a l'UCI fins a la màxima ocupació: en són 22, la xifra més alta de la segona i tercera onada. D'aquests, segons dades de Salut, 96 són veïns de Terrassa, i la resta, de municipis de l'entorn.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 72 persones ingressades a planta, 11 a l'Unitat de Cures Intensives (UCI) i nou en hospitalització domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 61 pacients ingressats a planta, 11 a l'UCI, dos a la Unitat de Semicrítics i dos es troben en hospitalització domiciliària.

Els indicadors evolucionen favorablement

Actualment, el risc de rebrot se situa en 345 punts, un registre semblant al que hi havia fa un mes i mig, i lluny dels 690 de finals de gener. Per controlar la pandèmia, aquest índex s'ha de situar en 100 o per sota. Amb relació a aquesta caiguda, la velocitat de contagi es manté per sota d'un contagi per cada positiu, situant-se en 0,84.

També baixa la positivitat: en 9.712 PCR i testos d'antígens s'han detectat 391 nous casos, percentatge que es tradueix en un 4,6% de positius sobre el total (l'OMS recomana que se situi en un 5% o per sota). Amb aquests nous positius, la ciutat ja comptabilitza 15.101 contagis des de l'inici de la pandèmia. Amb cinc morts en els darrers set dies, la xifra total de defuncions per Covid-19 des del mes de març a Terrassa és de 461.