El Museu Tèxtil de Terrassa acull l'exposició «El Modernisme i les flors»

L'exhibició mostra la relació i presència del món vegetal en l'arquitectura modernista

Redacció
08 de febrer del 2021
Actualitzat el 10 de febrer a les 17:25h
L’exposició itinerant El Modernisme i les flors es pot visitar a Terrassa del 7 de febrer al 9 de març. De la mà del Centre de Documentació i el Museu Tèxtil de Terrassa, la mostra se centra en la influència de la natura en l’arquitectura modernista a través d’obres, objectes i materials procedents d’altres museus mitjançant quatre àmbits diferenciats.

L’àmbit La natura, la font de la inspiració analitza el procés creatiu dels artistes per capturar la imatge de les plantes i les flors. Se centra a detallar el procés d’observació, indispensable per representar l’essència del model natural a través del dibuix, la pintura i la fotografia. L’obrador, la creació de les arts de la construcció recorre les vuit arts aplicades a l’arquitectura.

A més, recull el procés de creació artística de materials senzills com el ciment, la pedra o el fang. A continuació, l’àmbit L’arquitectura, el jardí urbà ofereix un passeig expositiu de flors i plantes a través de les arts aplicades als edificis. La rosa, considerada la reina de les flors, disposa d’un espai especial que indaga en el seu simbolisme. Per últim, La ciutat, la natura perduda reivindica el modernisme local i la preservació in situ del patrimoni representatiu de les ciutats en què aquest corrent artístic va tenir més fidels.
 
L’exposició compleix amb les mesures de seguretat pertinents i compta amb el suport de La Mirada Tàctil, que ha adaptat els continguts de la mostra a la comunitat que pateix dificultats visuals i auditives. Des de l’abril de 2018, la presentació s’ha instal·lat ja en els museus de Sant Cugat, Badalona, Sabadell i Cerdanyola del Vallès, entre d’altres.