«Córrer al país dels blancs»: Ousman Umar impulsa una cursa solidària virtual del seu èxode

Les persones registrades podran anar sumant la distància recorreguda per Umar per mitjà de les seves sortides

Umar és el fundador de l'ONG Nasco Feeding Minds
Umar és el fundador de l'ONG Nasco Feeding Minds | Twitter
NacióSantCugat
07 de febrer del 2021
El vallesà d'origen ghanès Ousman Umar va haver de recórrer prop de 22.000 quilòmetres per vuit països diferents abans d'arribar a Catalunya. El seu èxode va durar cinc anys i pel camí va veure morir la majoria dels seus companys de viatge, entre ells, el seu millor amic. 

Amb la voluntat que ningú més hagi de viure aquesta tràgica experiència per buscar un futur millor, Umar ha impulsat la iniciativa solidària "Córrer al país dels blancs". Un projecte que té com a objectiu tornar a fer de manera virtual el viatge que va fer amb només 13 anys, durant els quals va creuar a peu el desert del Sàhara, va patir maltractaments a Líbia i va embarcar-se en una perillosa pastera per arribar a Fuerteventura; entre altres crítics episodis. 

Les persones registrades a la cursa podran anar sumant la distància recorreguda per Umar per mitjà de les seves sortides caminant, corrent, en bicicleta o, fins i tot, nedant. Per cada quilòmetre, els participants podran fer un donatiu mínim de 50 cèntims que serviran per finançar els diferents projectes educatius i sanitaris de la seva ONG, Nasco Feeding Minds, que desenvolupa a Ghana.