1 de 10
Eleccions catalanes 14-F

Els suplents del 14-F seran reassignats a altres meses on falti gent

Podran anar a col·legis del seu territori, preferentment dins del seu municipi

Membres de la mesa durant el simulacre pel 14-F. | ACN
per NacióDigital, 5 de febrer de 2021 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha anunciat aquest divendres que els membres suplents de meses electorals del proper 14-F i que finalment no hagin de quedar-se a la seva mesa perquè ja s’han constituït puguin ser reassignats a altres meses que sí que requereixin membres. Cada junta electoral de zona farà la reassignació dins del seu àmbit territorial, el partit judicial corresponent, i “preferentment dins del municipi de residència de l’elector”.


En un acord d’aquest dijous, la JEP s’ha plantejat possibles opcions davant de l’important increment de persones que han demanat excusar-se de ser presents en meses electorals per risc de contraure la Covid. La llei preveu que si una mesa no té prou membres presents, entre titulars i suplents, els primers electors puguin ser obligats a quedar-se com a vocals o president. Davant del fet que el Govern ha recomanat que els primers electors a votar siguin els d’edat avançada, i per tant de més risc, la JEP ha ordenat a les juntes electorals de zona que “s’abstinguin d’ordenar formar part de la mesa algun dels electors que es trobi present al local”.

Per això, consultada la Junta Electoral Central (JEC), la JEP de Barcelona ha recomanat a les juntes electorals de zona de tots els partits judicials de la demarcació que prioritzin membres suplents d’altres meses que hagin quedat alliberats, encara que siguin de municipis de l’entorn.


Altres notícies que et poden interessar

 

Participació