Terrassa canvia el nom d'un carrer i desvela el de quatre nous espais de la ciutat

La plaça Hedy Lamarr, les placetes de la Diversitat i del Centre Mèdic, i el passatge de Castelló són les noves incorporacions a la guia de carrers

La placeta del Centre Mèdic, entre els carrers de Baldrich i Puig Novell, és una de les noves incorporacions.
La placeta del Centre Mèdic, entre els carrers de Baldrich i Puig Novell, és una de les noves incorporacions. | GSV
Redacció
05 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:41h
Canvi a la guia de carrers de Terrassa. La Comissió del Nomenclator d'Espais Públics de l'Ajuntament ha aprovat anomenar carrer de les Cosidores al que fins ara es deia Josep Tapiolas i ha revelat el nom de quatre espais de nova creació. L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, va donar llum verda a la modificació, a través d'un decret a finals de gener.

D'aquesta manera, les cosidores d'errades, ofici de la indústria tèxtil amb gran tradició a Terrassa, passa a tenir un carrer en forma d'homenatge per una tasca realitzada per una gran part de veïnes de la ciutat. El carrer de les Cosidores, anteriorment anomenat Josep Tapiolas es troba entre la carretera de Castellar i l'avinguda del Vallès.

D'altra banda la zona verda ubicada al costat de l'Esplai de Guadalhorce passa a anomenar-se placeta de la Diversitat, nom que van escollir els infants del mateix casal al maig del 2019. L'espai situat entre els carrers del Puig Novell, Sant Quirze i Baldrich passa a dir-se placeta del Centre Mèdic. Les escales i espai públic situats entre els carrers d'Àlaba i Ciudad Real portaran des d'ara el nom de passatge de Castelló.

Tal com va avançar LaTorre a mitjans de gener, la plaça situada al carrer Colom, a la zona universitaria de Terrassa rep el nom de Hedy Lamarr, científica i inventora del sistema en què es basa la xarxa mòbil i el sistema Wi-Fi. L'opció va guanyar un procés participatiu entre la comunicat unviersitària egarenca entre cinc propostes, totes dones i relacionades amb la ciència.