Clara millora de tots els indicadors de la pandèmia a Terrassa

Cauen el risc de rebrot, la velocitat de transmissió i els nous contagis mentre la positivitat se situa per sota del 5%

Gent amb mascareta al centre de Terrassa.
Gent amb mascareta al centre de Terrassa. | Adrià Costa
05 de febrer del 2021
Millora generalitzada de les dades epidemiològiques a Terrassa. Respecte a l'últim recompte, de fa 48 hores, han caigut el risc de rebrot, la velocitat de contagi i els contagis setmanals. També baixa la positivitat en testos, i els contagis setmanals.

Pel que fa al risc de rebrot, se situa per sota dels 400 punts per primer cop en un mes. Actualment és de 387 punts, molt per sota dels 590 que hi havia fa una setmana. Al gener, va arribar a fregar els 700 punts. L'última setmana, la positivitat entre 10.375 PCR i testos d'antígens se situa en el 4,94% (48 hores enrere era del 5,15%, i a mitjans de gener, superava el 10%). Segons l'OMS, la positivitat per sota del 5% és un primer pas per contenir l'expansió de la pandèmia.

Pel que fa a les defuncions, els darrers set dies han mort sis veïns i veïnes de la ciutat per Covid-19, set menys que a la setmana anterior, i els mateixos que en fa dues. Des del març, segons Salut, han mort 457 egarencs a causa de la pandèmia.

La velocitat de contagi, coneguda com a Rt, segueix a la baixa i actualment es troba en 0,8 contagis per positiu, el registre més baix des de l'octubre. Durant el gener, havia arribat a 1,45 punts. En consonància, l'última setmana s'han detectat 451 nous casos de Covid-19 a Terrassa, molt per sota dels 624 i 636 registrats en els dos mateixos períodes anteriors.

180 ingressats, 19 dels quals a l'UCI

Els hospitals de Terrassa atenen actualment 181 persones per Covid-19, un més que fa dos dies, però set menys que el passat dilluns. Dues setmanes enrere, hi havia 200 ingressats. D'aquests 181, 19 pacients es troben a l'UCI (el pic de pacients crítics durant la present onada és de 22).

A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 67 persones en planta d'hospitalització, 10 a la Unitat de Cures Intensives i vuit a la Unitat de Semicrítics. En el cas de l'Hospital de Terrassa hi ha 78 persones hospitalitzades a planta, nou a l'UCI i nou més es troben en ingrés domiciliari. D'aquests 181, segons Salut, 107 són veïns de Terrassa.