Jordi Ballart demana que les floristeries puguin obrir per Sant Valentí

En una carta a la directora de Protecció Civil, l'alcalde de Terrassa assegura que l'excepció "pot oferir una petita dosi d'oxigen" al sector

Redacció
05 de febrer del 2021
Les restriccions actuals a Catalunya prohibeixen obrir els comerços no essencials durant el cap de setmana. En aquest context, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha enviat una carta a la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, demanant que les botigues de flors puguin obrir excepcionalment el 14 de febrer, dia de Sant Valentí.

Segons el mateix batlle, la petició sorgeix del sector, els quals volen obrir en una jornada que consideren "clau" després d'un any de dificultats. Al text, Ballart assegura que permetre l'obertura de les floristeries el 14 de febrer pot suposar "una petita dosi d'oxigen" per moltes famílies terrassenques i catalanes que es dediquen a la floricultura i a la venda de flors. Per això, recorda que en aquella data "moltes ciutadanes i ciutadans celebren el dia dels enamorats".

Per a argumentar amb l'excepcionalitat de la petició, l'alcalde egarenc assegura que, malgrat que cal prioritzar la salut de la ciutadania, "les floristeries estan demostrant aplicar mesures efectives amb un alt nivell de responsabilitat i totes les garanties i protocols". En aquest sentit, posa l'Ajuntament de Terrassa a la disposició del Procicat, al que s'ofereix a col·laborar "en tot allò que faci falta".