«Repte 100 Moles»: pujar el cim més alt del Vallès Occidental 100 cops en un any té premi

Els excursionistes rebran un segell en cada ascensió al restaurant La Mola, que oferirà un obsequi a qui superi la fita

04 de febrer del 2021
Actualitzat el 07 de febrer a les 19:18h
Amb 1.104 metres, la Mola és la muntanya més alta del Vallès Occidental.
Amb 1.104 metres, la Mola és la muntanya més alta del Vallès Occidental. | Arxiu
Assolir el cim de la Mola 100 cops en 365 dies. És el repte que ha llençat el restaurant situat al Santuari de la muntanya més alta del Vallès Occidental per als excursionistes més actius de la comarca. Qui ho aconsegueixi, tindrà premi: rebrà una còpia en miniatura de la famosa taula d'orientació que es troba al cim.

Aquesta iniciativa, que rep el nom de "Repte 100 Moles", va sorgir de l'exregidor de l'Ajuntament de Matadepera, Quico Sala, que va coronar el sostre del Vallès 100 vegades l'any passat. Tal com explica a LaTorre un dels propietaris del restaurant La Mola, Xavier Gimferrer, Sala s'ho apuntava en una llibreta i els hi va proposar establir-ho perquè més amants de la muntanya poguessin acreditar la mateixa fita.
 

Quico Sala rep la taula d'orientació per les seves 100 ascensions a la Mola el 2020. Foto: Matadepera.cat/Gemma Gimferrer


D'aquesta manera, els interessats han de recollir a l'establiment una llibreta de butxaca -amb 100 pàgines, preparada per a l'ocasió- on rebran un segell cada cop que coroni el cim de La Mola. Segons el mateix Gimferrer, ja han repartit desenes de llibretes i alguns participants ja ronden la quinzena de pujades aquest 2021.

En declaracions a aquest mitjà, un dels impulsors de la iniciativa anima als vallesans a participar-hi: "Si vius a prop, ets constant, i t'agrada caminar i gaudir de la natura, tens moltes possibilitats d'aconseguir-ho". Tal com aclareix Gimferrer, el repte no és exclusiu del 2021, sinó que es pot començar quan es vulgui i assolir les 100 ascensions en 365 dies o menys.

Amb la intenció d'evitar aglomeracions a la Mola, matisa que l'objectiu del "Repte 100 Moles" rau en "oferir un al·licient i un reconeixement a persones que acostumen a pujar" i no pas "atraure més persones al cim, que ja va prou carregat". En aquest context, celebra que hi hagi "la tradició dels més fidels, els que ho aconseguiran segur".