La pandèmia i els polítics, protagonistes del cartell de Carnestoltes 2021 de Terrassa

Parlem amb el seu autor, Pere Gabaldà, un dibuixant aficionat que ha volgut plasmar a la seva obra la resistència de la cultura malgrat la situació actual

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, protagonitza el cartell del Carnestoltes de Terrassa pel 2021.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, protagonitza el cartell del Carnestoltes de Terrassa pel 2021. | Cedida
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:12h
El Carnestoltes de Terrassa, enguany, no se celebrarà. Tot i això, l'edició del 2021, que tindrà lloc de manera telemàtica i als aparadors dels comerços entre l'11 i el 17 de febrer, comptarà amb el tradicional cartell. Sense la possibilitat de convocar un concurs com és habitual, un membre de l'entitat organitzadora, La Mascarada, ha elaborat la imatge de l'XLIV Carnestoltes de la ciutat.

És Pere Gabaldà, dibuixant aficionat i autodidacte que, explica que a través d'aquesta solució d'urgència "s'ha pogut treure una espina després d'anys ideant un cartell a cada edició". En declaracions a LaTorre, l'autor del cartell explica que la seva obra, que porta el nom de "La ressaca d'un Carnaval robat", vol manifestar "la resistència de la cultura, que no s'atura tot i les dificultats actuals". En aquest sentit, afegeix "no tinc clar qui ens ha robat el Carnestoltes, sí la pandèmia o la mala gestió dels polítics".