Milloren les dades epidemiològiques a Terrassa, on augmenten les defuncions per Covid-19

Cauen risc de rebrot i velocitat de contagi mentre la positivitat en PCR i testos d'antígens se situa per sota del 5% per primer cop des de l'octubre

01 de febrer del 2021
Actualitzat el 03 de febrer a les 11:30h
Esperançadora millora de les dades epidemiològiques a Terrassa durant el cap de setmana. Tant el risc de rebrot com la velocitat de contagi (Rt) cauen, malgrat que es mantenen a nivells molt alts. Pel que fa al primer índex, aquest dilluns és de 477 punts, 113 menys que al recompte de divendres, però encara lluny dels 100 punts per declarar la pandèmia controlada. La Rt torna a situar-se per sota de l'1 (0,93) després d'ascendir fins als 1,45 contagis per positiu a mitjans de gener.

En contraposició a aquesta millora, però, s'hi troba l'augment de les defuncions. Des de l'inici de la pandèmia, segons Salut, 454 persones han mort a Terrassa per Covid-19. D'aquests 11 morts s'han produït la darrera setmana, vuit a l'anterior i dues enrere, sis més.

Una altra taxa que cau és la positivitat en proves PCR i testos d'antígens. L'última setmana, la mitjana de positius se situa per sota del 5% per primer cop des de l'octubre: només el 4,87% de les 12.019 que s'han sotmès a testos a Terrassa en aquest període han resultat positives per Covid-19. L'OMS considera el 5% com a llindar per declarar la pandèmia controlada. A Terrassa, a mitjans de gener, va arribar a situar-se per damunt del 10%.

La xifra de casos totals confirmats des del març a Terrassa és de 14.731 contagis. Amb relació a les defuncions, des de l'inici de la pandèmia, segons Salut, 454 persones han mort a Terrassa per Covid-19. 
Caiguda progressiva de la xifra d'ingressats

Actualment els hospitals de Terrassa atenen 181 pacients per Covid-19, un menys que a l'últim recompte, abans del cap de setmana. D'aquests 19 es troben a l'UCI, El pic d'hospitalitzats es va donar al novembre, amb 229, i durant el gener, el registre màxim va ser de 200, 22 dels quals en estat crític.

A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 67 persones ingressades a planta, set a la Unitat de Semicrítics i sis més a la Unitat de Cures Intensives. El Consorci Sanitari de Terrassa té 80 pacients hospitalitzats a planta, 13 a l'UCI i vuit són atesos a domicili. D'aquests, segons Salut, 104 són veïns de Terrassa.