La transformació socieconòmica de Terrassa cap a un model més sostenible, a debat al Ple Municipal

El col·lectiu ecologista Paparola ha participat a la sessió per reclamar un "canvi profund" a la ciutat

29 de gener del 2021
El Col·lectiu Paparola Assemblea Ecologista ha intervingut aquest divendres al ple municipal de l'Ajuntament de Terrassa per demanar una transformació "sostenible i socioconòmica" de Terrassa. Un membre de l'entitat ha pres la paraula per assegurar que "no hi ha sortida de la crisi sense un canvi profund" cap a l'ecologia social i econòmica".

En aquest sentit, s'ha demanat al govern municipal "que es posicioni i comenci un procés seriós per avançar capa a un canvi de model". Per això, la plataforma ha exemplificat amb tres vessants: l'alimentació, l'habitatge i la mobilitat. Per una banda, han demanat afavorir el consum de productes locals, combatre el malbaratament alimentari i gestionar l'abastament d'aliments de persones sense recursos.

També han exposat la "gran quantitat d'habitatges i fàbriques buides mentre es segueixen construint nus edificis". En aquest sentit, s'ha reclamat "combatre la construcció d'edificis i aprofitar els que ja estiguin en peu". Amb relació a la mobilitat, s'ha demanat aturar el projecte del Quart Cinturó, ja que "perpetua el model de transport per carretera" i han criticat l'expansió del polígon dels Bellots, ja que "obstrueix i se superposa a l'Anella Verda". Aquestes actuacions, diuen, "van en contra del full de ruta del govern municipal".

En representació del govern ha intervingut la regidora Núria Marín, qui ha assegurat que l'Ajuntament té en el punt de mira "el replantejament del model social actual, l'economia i els drets humans". En la mateixa direcció, ha expressat el compromís del seu equip a "revisar edificis i potenciar-se els usos comercials, residencials i terciaris. A més, ha recordat que "l'Anella Verda és una prioritat, així com el manteniment dels espais agraris".

Amb relació al polígon dels Bellots, ha afirmat que "ha de crear feina i ha de ser sostenible a parts iguals", i ha remarcat la seva intenció de "crear sinergies entre l'economia i el medi ambient" pel benestar de la ciutadania. Per això, ha dit, "no es perdrà de vista la idea de tenir una ciutat sostenible i saludable en tots els aspectes". 
 

"Transformar Terrassa Per Arrelar Futurs Millors", de l'entitat Paparola by naciodigital on Scribd