Esports

Terrassa rep el distintiu de Ciutat Europea de l'Esport 2021

El nomenament es va conèixer al setembre, però s'ha fet efectiu aquest dijous amb la presentació de la bandera oficial

per La torre del Palau , 28 de gener de 2021 a les 16:00 |
Foto de l'acte d'aquest dijous, em què s'ha presentat la bandera oficial de Terrassa 2021. | Ajuntament de Terrassa

Terrassa ja és Ciutat Europea de l'Esport. Així ho acredita el distintiu que ha rebut aquest dijous al matí l'Ajuntament de Terassa. L'alcalde, Jordi Ballart, el regidor d'Esports, Miguel Ángel Moreno, i representants dels grups municipals han assistit a l'acte, en què s'ha presentat la bandera oficial.

Després de presentar la seva candidatura al febrer, la ciutat egarenca va ser escollida el passat 23 de setembre com a Ciutat Europa de l'Esport. Aleshores, l'organització va justificar l'elecció assegurant que Terrassa  "un bon exemple de l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració, educació i respecte" i per la política esportiva municipal en equipaments, programes i activitats.El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport, el concedeix des de l’any 2001 l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, que cada any anomena una nova Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’Esport. En el cas de la Ciutat Europea de l'Esport, s'atorga a poblacions d'entre 25.000 i 500.000 habitants. Gràcies a aquest reconeixement, Terrassa acollirà i organitzarà un ampli ventall d’activitats esportives i podrà establir vincles i projectes esportius compartits amb altres municipis europeus membres de la xarxa. 

La candidatura de Terrassa com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 va ser aprovada en Junta de Portaveus el passat 29 de juny de 2017. Des d’aquell moment, els serveis municipals d’Esports i de Relacions Europees i Internacionals, han treballat en la preparació de la candidatura, que finalment ha estat reconeguda per ACES Europe.


ACES Europe és una associació europea sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que assigna cada any els reconeixements de Capital Mundial, Capital Europea, Regió, Ciutat, Illa, Comunitat i Poble de l'Esport. L'assignació d'aquests reconeixements la realitza ACES Europa, d'acord amb els principis de responsabilitat i ètica, sent conscient que l'esport és un factor d'agregació de la societat, millora de la qualitat de vida, benestar psicofísic i completa integració dins de classes socials a la comunitat.

 

Participació