Cribratge massiu a la Policia Municipal de Terrassa després de detectar-se un brot de Covid-19

Aquests dies s'ha sumat un positiu més i ja són 15 els agents afectats

El cribratge de la Policia Municipal de Terrassa es fa al pàrquing de l'Hospital.
El cribratge de la Policia Municipal de Terrassa es fa al pàrquing de l'Hospital. | Aj. Terrassa
28 de gener del 2021
Cribratge massiu a la Policia Municipal de Terrassa. Aquesta és la decisió que s'ha pres davant el brot de coronavirus detectat la setmana passada al cos policial de la ciutat. Entre aquest dimecres i dijous, unes 260 persones entre agents de la Policia Municipal, però també de Protecció Civil i les àrees de via pública i mobilitat de l'Ajuntament de Terrassa, s'estan fent proves PCR per detectar possibles asimptomàtics. 

Actualment hi ha 15 agents infectats -un més que la setmana anterior- i 16 més que estan confinats per ser contactes estrets. La plantilla de la policia egarenca està formada per 236 efectius i en declaracions a LaTorre, el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Terrassa, Xavier F. Rivero, ha reiterat que "el servei de policia a la ciutat està garantit". 

Rivero ha explicat que és una acció que s'està fent en coordinació amb la regidoria de Salut, que ostenta, Mònica Polo. "Es testaran totes les persones que treballen a l'edifici Glòries" -on hi ha la comissaria de la Policia Municipal- per detectar si hi ha més casos. Els cribratges s'estan fent al pàrquing de l'Hospital de Terrassa amb el dispositiu que ja es va fer servir fa unes setmanes per testar personal essencial. "La idea és que aquest dijous 28 de gener es puguin fer tots els tests que falten", ha afegit Rivero. 

​Reforç de les mesures higièniques 

Pel que fa a l'origen del contagi, el regidor assegura que és complicat definir-ho, ja que dels positius, hi ha personal de diferents torns. "Alguns podrien haver-se contagiat en entorns familiars i altres en espais comuns". No obstant això, el responsable de Seguretat local ha explicat que s'ha reforçat la neteja a l'edifici Glòries i també les mesures, que s'han aplicat per protocol des del passat mes de març, ha especificat.

A la zona de menjadors s'ha fet una distribució de taules amb tres torns i ha recordat que s'ha distribuït gel hidroalcohòlic i elements de neteja a les zones comunes. Rivero també ha explicat que els torns d'entrada i sortida dels agents tenen una diferència de 15 minuts precisament per evitar el contacte entre un torn i un altre, i que els agents disposen d'EPIs al seu abast. "Continuarem treballant per garantir la màxima seguretat dels agents davant la pandèmia", ha conclòs.  

El sindicat de la policia s'ha mostrat crític des del primer moment amb la gestió del brot a les dependències municipals. En una piulada a les xarxes agraeixen als delegats de prevenció del sindicat d'haver denunciat la situació.