MAPA Pas endavant per la transformació total del tram final l'avinguda de Barcelona de Terrassa

L'espai, ocupat per una nau abandonada, es convertirà en una residència de gent gran i s'hi renovarà la vorera i el mobiliari urbà

Redacció
28 de gener del 2021
L'Ajuntament de Terrassa ha donat llum verda, en Junta de Govern, al projecte d'urbanització de l'illa urbana situada al tram final de l'avinguda de Barcelona. El projecte servirà per transformar la zona delimitada per la plaça dels Països Catalans, els carrers Pau Marsal i Marinel·lo Bosch, on es troba una nau industrial abandonada, antigament ocupada per l'establiment Hiper Piel. L'espai té una superífice de 5.114 metres quadrats.

Es tracta d'un projecte nascut el 2009, i posteriorment aturat a causa de la crisi immobiliària. L'octubre del 2020 es va aprovar el projecte d'un nou promotor, Healthcare Activos Inmobiliarios 24, SLU, i ara, després de l'aprovació inicial dels nous plànols , faltarà informar-ne a la ciutadania, així com a les entitats i companyies afectades. Un cop fet aquest tràmit, es podrà aprovar definitivament per així començar-ne l'execució, a càrrec de la mateixa empresa privada.

El propietari del solar pretén construir una residència privada de gent gran amb 125 places, de les quals 56 serien concertades. El mateix projecte també preveu habilitar una plataforma habilitada a la cruïlla dels carrers de Marinel·lo Bosch i de Pau Marsal, unificar les amplades d'aquests dos carrers i de la plaça dels Països Catalans, i crear-hi una franja d'aparcament en filera. També es preveu instal·lar-hi bancs, cadires i papereres, i plantar-hi arbres, així com un aparcament en cordó al carrer de Pau Marçal i a la plaça dels Països Catalans.