Les UCI de Terrassa arriben al màxim d'ocupació mentre es produeix un repunt de morts

El risc de rebrot i la velocitat de contagi tornen a pujar

L'UCI de l'Hospital MútuaTerrassa, on actualment hi ha nou pacients ingressats per Covid-19.
L'UCI de l'Hospital MútuaTerrassa, on actualment hi ha nou pacients ingressats per Covid-19. | Albert Alemany
27 de gener del 2021
Actualitzat el 29 de gener a la 13:06h
Si la setmana començava amb la xifra d'ingressats més alta des del 9 de novembre, aquesta ha retrocedit dels 200 als 187 actuals. Ara bé, sí que puja el nombre d'ingressats a l'UCI, que se situa en 22 per primer cop des de mitjans de novembre, en què es va arribar al mateix nombre, essent aquest el pic de la segona onada. Al desembre, la xifra oscil·lava entorn de la quinzena, però ja després de Nadal la mitjana ha augmentat a la vintena.

En consonància amb aquest fet, en els últims set dies s'ha produït un repunt de defuncions a la ciutat a causa del coronavirus. Durant aquest període, segons Salut, han mort a la ciutat 10 persones, més del doble que a l'anterior setmana, en què es van produir quatre defuncions per aquest motiu. Amb aquestes, s'eleva a 447 el nombre de terrassencs que han perdut la vida durant la pandèmia.

Augmenten el risc de rebrot i la velocitat de contagi (Rt)

D'altra banda, també pugen el risc de rebrot i la velocitat de contagi, després d'un petit retrocés en els últims recomptes. Per una banda, el primer índex se situa en 590 punts venint dels 542 de 48 hores enrere, mentre que una setmana enrere era de 690. Durant les festes de Nadal s'havia estabilitzat entre els 300 i els 400 punts.

Pel que fa a la Rt, es torna a situar per sobre d'1 després d'assolir per primer cop en dos mesos els 0,94 contagis per positius. Actualment, doncs, una persona infectada a Terrassa transmet la Covid-19, de mitjana, a 1,02 persones.

Positivitat i nous contagis

L'última setmana s'han dut a terme més de 13.200 proves PCR i testos d'antígens a Terrassa. D'aquests, s'han detectat 617 nous positius, el que suposa un percentatge de 5,27% de positivitat sobre el total. Dues setmanes enrere, se sobrepassava el 10%, però en l'últim recompte ja havia caigut al 5,74%. Amb 574 casos per cada 100.000 habitants en els últims dies, la ciutat es troba fora de la llista de les 15 ciutats catalanes amb més incidència del virus en aquest període.

On es troben els 187 ingressats?

A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 79 pacients a planta, nou a l'UCI i tres a la Unitat de Semicrítics. Al Consorci Sanitari de Terrassa hi ha 78 hospitalitzats estables a planta, 13 a l'UCI i cinc són atesos a domicili. D'aquests, segons dades de Salut, 101 són veïns de Terrassa.