L'oposició portarà al ple la «falta de transparència» del govern en la licitació del servei de menjador escolar

La renovació de la concessió a una empresa privada al juny provoca les queixes de PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa, que demanen més debat

Redacció
27 de gener del 2021
Els grups municipals de PSC, Ciutadans i Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Terrassa presentaran al ple ordinari d'aquest divendres una proposta de resolució per demanar que el govern iniciï "un procés obert de discussió" sobre la licitació del contracte de concessió del servei de menjadors escolars a una empresa privada.

Tal com va explicar el regidor de Ciutadans, David Aguinaga, aquest dilluns en roda de premsa, els grups de l'oposició han estat "ignorats i menyspreats". En aquest sentit, apuntava que "no coneixen les condicions d'una concessió molt important", que segons Aguinaga compta amb un pressupost de 25 milions i té una durada de dos anys.

El regidor de la formació taronja assegurava que "al juny es va prorrogar la concessió al·legant la situació de pandèmia i que no s'havia emès el decret regulador del servei". Tot i això, recorda que "la pandèmia continua i no s'ha promulgat aquest decret". L'oposició va votar en bloc en contra de la tramitació d'aquest expedient, segons Aguinaga, "per les formes i perquè mai es va discutir a ple".

A més, Aguinaga reconeix que el seu partit, el PSC i Junts per Terrassa "ignoren els criteris de l'adjudicació del concurs" ja que no "no ha estat convidats als espais de debat corresponents". Per això, també demanaran més participació ciutadana en un procés de debat "obert i transparent". 

Per la seva banda, Carlos Lázaro, regidor del grup municipal del PSC, lamenta que "el govern deixi a l'oposició com a convidats de pedra" en un procés que afecta a més de 6.000 infants. En la mateixa direcció, creu que "demanar que se'ls lliure la documentació a temps per fer-hi aportacions és el mínim exigible".