Onada de robatoris en escoles i instituts de Terrassa

La plataforma Pepeta denuncia que els fets coincideixen amb l'arribada massiva de material tecnològic als centres educatius, enviat pel departament d'Educació

Material decomissat al presumpte autor d'un robatori a l'escola Antoni Ubach, la matinada de dilluns.
Material decomissat al presumpte autor d'un robatori a l'escola Antoni Ubach, la matinada de dilluns. | Policia Municipal de Terrassa.
25 de gener del 2021
Onada de robatoris en escoles i instituts de Terrassa. Durant l'última setmana, la Policia Municipal té constància d'almenys cinc assalts a centres educatius de la ciutat, on els lladres tenen com a principal objectiu el material tecnològic. Segons ha pogut confirmar LaTorre, entre els centres afectats hi ha les escoles Joan XXIII, l'Antoni Ubach, el Liceo Egara, l'Agustí Bartra l'escola bressol Soleia.

L'últim d'aquests robatoris, segons la Policia Municipal, s'hauria produït entre les tres i les quatre de la matinada d'aquest dilluns a l'escola Antoni Ubach, on els agents han localitzat una persona amb 26 ordinadors, dues tauletes i dues càmeres de vídeo. El presumpte lladre ha estat detingut, acusat d'un robatori amb força. A l'assalt al CEIP Joan XXIII es va detenir una persona, mentre la investigació continua oberta i no es descarten més arrestos.

La Pepeta i l'Ajuntament, en contacte amb una teoria sobre la taula

Des de la Plataforma d'AMPA de l'Escola Pública de Terrassa (Pepeta) s'ha alertat de la "preocupant situació". En declaracions a aquest mitjà, el portaveu de l'entitat, Tiago Ferreira, assegura que "robar en una escola és atacar el moll de l'os del progrés d'una societat i robar oportunitats als infants". L'entitat s'ha posat en contacte amb el Consistori aquest dilluns al matí per denunciar l'onada i oferir la seva col·laboració.

Per això, "més enllà de reclamar una actuació a l'Ajuntament", fan un suggeriment "de sensibilització social i institucional" sobre les conseqüències d'aquest fenomen. En aquest sentit, apunten que "el sistema educatiu, sobretot el públic, ja es troba prou debilitat, pel que no es mereix ser víctima de la delinqüència".

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha posat fil a l'agulla per augmentar la vigilància als centres educatius. En aquest sentit, fonts municipals detallen que el Consistori ha informat dels incidents als Mossos d'Esquadra i al Departament d'Interior. La policia catalana ha iniciat una investigació per esclarir tots els incidents al respecte.

Segons expliquen, l'Ajuntament de Terrassa els ha comunicat que la principal teoria gira entorn de l'arribada dels ordinadors, tauletes i altre material tecnològic promesos pel departament d'Educació per combatre la bretxa digital durant la pandèmia. Segons aquesta hipòtesi, "hauria corregut la veu" i els lladres entrarien a les escoles amb aquests objectes com a primer objectiu.