Així es votarà el 14-F a Terrassa: canvis al mapa electoral amb 19 nous col·legis i més meses

L'Ajuntament calcula que un de cada tres veïns de la cuitat votarà en un lloc diferent de l'habitual

25 de gener del 2021
Actualitzat el 11 de febrer a les 17:17h
Terrassa està preparada perquè la ciutadania pugui votar amb seguretat a les eleccions al Parlament del 14 de febrer. Així ho ha assegurat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Isaac Albert, qui considera que "era preferible l'ajornament". En aquest sentit, declara que "preocupa la Salut de les persones, però també que es garanteixi el dret a vot".

En el context actual, el regidor afirma que "els punts de votació seran segurs" i ha avançat que "el mapa electoral canvia, ja que no són unes eleccions normals". En la mateixa direcció, ha explicat que segons càlculs de l'Ajuntament un de cada tres terrassencs votarà en un lloc diferent de l'habitual.

Canvis al mapa electoral

Segons el primer tinent d'alcalde l'Ajuntament de Terrassa, "la maquinària electoral" no s'ha aturat malgrat la judicialització de les eleccions, i amb el nou dispositiu es pretén "solucionar incerteses". Les mesures excepcionals faran que el cost del dispositiu pugi de 115.000 a uns 250.000 euros.

Per això, amb la intenció de descongestionar escoles i espais de votació, s'habilitaran 60 col·legis electorals (14 més que als anteriors comicis) i 265 meses, 21 més que de normal. En aquestes últimes s'han seleccionat quatre suplents, dos més que de normal, pel que les meses tindran 795 membres més. Consulta aquí si t'ha tocat estar en una mesa electoral el 14-F a Terrassa.

Els nous espais de votació han estat escollits per garantir la ventilació, els itineraris d'entrada i sortida, distància de seguretat entre meses i persones, així com assegurar la possibilitat que es formin cues al carrer, i no a l'interior. Així doncs, no es votarà a les escoles Ponent, Salesians, Sant Llorenç del Munt, Montserrat i Serra de l'Obac per no complir amb els requisits.

19 nous punts de votació

En contraposició, s'han habilitat nous equipaments de manera excepcional per a substituir els desestimats. És el cas de la sala Muncunill i la Masia Freixa, l'Arxiu Històric, l'Escola Pia, l'Ajuntament, el Casal de Gent Gran o l'equipament socioesportiu de La Cogullada, entre d'altres. Hi haurà 19 punts de votació nous. Consulta en aquest enllaç quin serà el teu col·legi electoral a les eleccions del 14-F.

Per garantir el compliment de les restriccions i els protocols, l'Ajuntament comptarà amb l'ajuda de la Creu Roja de Terrassa, que formarà part d'un dispositiu de seguretat a tots els punts de votació. Segons Isaac Albert, les mascaretes i guants pels membres de les meses "ja han arribat" mentre que els equips de protecció individual "estan en camí". Tot i això, no ha pogut confirmar si es faran testos d'antígens als seleccionats.