Els hospitals de Terrassa tenen 200 ingressats de Covid-19 per primer cop des del novembre

Les UCI segueixen pressionades, amb 21 pacients, mentre el risc de rebrot i la velocitat de contagi baixen però es mantenen alts

25 de gener del 2021
Actualitzat a les 14:08h
La xifra de pacients de Covid-19 atesos als hospitals de Terrassa continua pujant. Si aquest divendres n'hi havia 196, la xifra més alta des del 9 de novembre, aquest dilluns el registre s'enfila i se situa en 200 per primer cop en més de dos mesos i mig. El registre màxim de la segona onada es va produir al novembre, amb 229 hospitalitzats. Pel que fa a les UCI, continuen pressionades, amb 21 pacients. Al pic de la segona onada, al novembre, es va arribar a 22, però es va arribar a Nadal amb menys d'una quinzena.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 85 pacients ingressats a planta i 12 a l'UCI. A més, el centre atén vuit persones a domicili. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 82 persones ingressades a planta, nous a la Unitat de Cures Intensives, tres a la Unitat de Semicrítics i un en hospitalització domiciliària. D'aquests, segons Salut, 107 són veïns de Terrassa.

El risc de rebrot es manté alt mentre la velocitat de contagi se situa per sota de l'1

En contraposició a la dinàmica a l'alça del nombre d'ingressats, les dades epidemiològiques a Terrassa cauen o s'estabilitzen. En el cas del risc de rebrot, actualment és de 542 punts, 15 punts menys que divendres, però gairebé 150 per sota de la xifra de fa una setmana. Des de les festes de Nadal, el registre ha oscil·lat entre els 400 i els 700 punts, després de trencar-se una dinàmica en què no se sobrepassaven els 300 punts durant tot el desembre. A l'octubre s'havia arribat a enfilar fins als 1.071 punts, però un descens espectacular va fer començar l'últim mes de l'any a 150.

També és remarcable el descens de la velocitat de contagi, també coneguda com a Rt, que cau per sota de l'1 per primer cop en gairebé dos mesos. Durant el gener havia experimentat una caiguda progressiva, passant d'1,4 contagis per cada positiu als 1,02 de l'últim recompte, fa 72 hores.

Nous contagis i defuncions

En els últims set dies s'han registrat 611 nous contagis a la ciutat. En les dues setmanes anteriors se n'havien registrat 696 i 496, respectivament. Des del mes de març, Terrassa té 14.218 positius confirmats. Aquestes dades responen a una positivitat del 5,74% en unes 11.700 PCR i testos d'antígens-, després d'una caiguda. Fa dues setmanes, la taxa de positius era superior al 10%.

Pel que fa a les morts, la darrera setmana n'hi ha hagut set, una més que les registrades en les dues anteriors, en què n'hi va haver sis cada set dies. Amb aquestes, durant la pandèmia han mort 441 veïns de Terrassa a causa de la Covid-19.