Comença la campanya divulgativa de la recollida d'orgànica a Terrassa

Va a càrrec d'informadors ambientals i s'inicia aquest dilluns a Can Gonteres

Contenidors de reciclatge.
Contenidors de reciclatge. | Arxiu
Redacció
26 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:33h
L'Ajuntament de Terrassa reprèn la campanya informativa i de sensibilització sobre la recollida de residus orgànics, que es va iniciar el 2019 i que es va haver d'aturar a causa de la Covid-19. El projecte, va a càrrec d'informadors ambientals i comença aquest dilluns 25 de gener a Can Gonteres. Continuarà als barris de Can Palet de Vista Alegre, al Pla del Bonaire Nord, a la Font de l'Espardenyera i a Els Caus-Pinetons. 

L'objectiu de la campanya és conscienciar a la ciutadania i millorar de manera qualitativa la separació en origen d'aquesta fracció per reduir les deixalles. A més, es volen promoure accions com una compra i un consum responsables. Els informadors ambientals fan tasques divulgatives de porta a porta, conscienciant de la importància del reciclatge amb el suport de materials informatius.

En els darrers anys, els terrassencs han incrementat la quantitat de residus orgànics que generen. L'any 2019 cada egarenc va generar 39,02 kg de matèria orgànica, una xifra a l'alça des de 2016.

Aquesta campanya dona continuïtat al projecte És molt fàcil!...Si es menja...a l'orgànica!, que es va iniciar l'any 2019 i tenia com a objectiu donar a conèixer els costos econòmics que suposa no reciclar bé. 

Què es pot llençar al contenidor de matèria orgànica?

- Restes de menjar / restes de la preparació del menjar: peles i triadures de fruita i verdura, ossos i restes de carn, espines i restes de peix, closques de marisc i mol·luscs, closques d’ou i pellofes i closques de fruits secs, restes de menjar i menjar en mal estat, restes de pa, marro de cafè i restes d’infusions.

- Residus de paper: paper de cuina brut, tovallons de paper bruts i mocadors de paper.

- Restes vegetals de petites dimensions: rams de flors pansits, flors i fulles seques, males herbes, gespa, petites branques d’esporga i fullaraca. 

- Materials compostables: bosses compostables, altres materials compostables. 

- Altres materials: taps de suro, serradures, virostes i encenalls de fusta natural, excrements d’animals domèstics sense llits ni sorres absorbents, escuradents i palets de gelat, de menjar xinès o de fer pinxos, etc.