Tot per Terrassa, compromès amb la municipalització del servei de menjador escolar tot i renovar la concessió

La portaveu Núria Marín assegura que el tràmit serveix per "esmenar mancances" del servei privat actual mentre el PSC els acusa d'"incomplir promeses electorals"

L'empresa privada SERHS gestiona de menjador escolar a Terrassa després de guanyar el concurs el 2015.
L'empresa privada SERHS gestiona de menjador escolar a Terrassa després de guanyar el concurs el 2015. | Arxiu
Redacció
22 de gener del 2021
El govern municipal de Terrassa ha aprovat aquest divendres l'expedient de concessió del servei de menjador de les escoles públiques de la ciutat, que pertany a l'empresa privada SERHS. Aquest acord ha provocat la reacció de PSC, que ha acusat l'Ajuntament, i especialment a Tot per Terrassa, "d'incomplir una promesa electoral" com és la municipalització de la gestió dels menjadors escolars.

Davant d'aquestes afirmacions, el partit de l'alcalde, ha reafirmat en un comunicat el seu "compromís de municipalitzar el servei de menjador", al·legant que el tràmit signat aquest divendres serveix per "donar resposta a la fi de la concessió actual, prorrogada al juny del 2020, que consideren que té mancances i debilitats a esmenar". 

En aquest sentit, la portaveu de la formació, Núria Marín, recorda que "estan posant sobre la taula el debat sobre el model de gestió del servei sense descartar la municipalització" amb la intenció de "convertir l'espai de migdia en temps educatiu i millorar la qualitat alimentària". Es tracta d'un punt que forma part del programa de mandat pel 2019-2023 en l'acord de Tot per Terrassa i Esquerra Republicana.

La pròpia Marín assegura que el compromís "es manté intacte, ha de prevaldre sobre el model resultant, independentment que finalment hagi de conviure més d’un model que garanteixi la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat”. El govern municipal "prioritza la gestió pròpia, tot i que no deixarà de ser flexible amb les decisions que prengui la comissió de menjadors del Consell Escolar Municipal, apunta la portaveu.

Marín es justifica davant les acusacions del principal partit de l'oposició

Amb relació a les crítiques del PSC, Marín declara que la seva formació ja preveia que els socialistes "generarien confusió a cop de tuit per a embrutar un procés i una transició que estem convençuts que és necessària”. Per això, lamenten que el principal grup de l'oposició "vulgui confrontar el Govern amb la comunitat educativa quan, “precisament aquesta, és qui està a la taula de decisió del nou plec, ara, i del nou model del futur”, conclou Marín.