Desmantellen a Terrassa una banda especialitzada en estafes per internet

S'han detingut deu dels seus integrants que enviaven correus electrònics a víctimes potencials fent-se passar per entitats bancàries

La Policia espanyola ha desmantellat el grup d'estafadors
La Policia espanyola ha desmantellat el grup d'estafadors | Europa Press
Redacció
22 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:22h
La policia espanyola ha desmantellat aquesta setmana una banda organitzada dedicada a cometre estafes per internet. Al grup, format per 10 persones establertes a Terrassa, Mataró, Ceuta i Leganés, se li imputen 14 delictes d'estafa per un valor de 57.000 euros. Segons informa el cos policial, el seu modus operandi es basava en enviar correus electrònics a víctimes potencials d'arreu del territori espanyol (phishing), fent-se passar per una coneguda entitat bancària. A partir d'aquí, demanaven dades bancàries i robaven els diners.

Les investigacions van començar el març de l'any passat, quan la policia va començar a rebre denúncies per part de persones que havien patit l'estafa. En els correus electrònics, els estafadors demanaven a les víctimes que fessin clic a un enllaç, que automàticament desbloquejava l'accés als serveis de la seva banca online.

Un cop introduïdes les dades bancàries, els criminals realitzaven transferències no consentides als seus propis comptes, a través d'una coneguda plataforma de proveïdor de serveis de pagament. Les set primeres detencions es van fer a la cocapital del Vallès Occidental i les altres tres a Ceuta, Leganés i Mataró. La meitat dels arrestats tenen antecedents per delictes contra el patrimoni.