Detectat un brot de Covid-19 a la Policia Municipal de Terrassa amb 14 agents contagiats

En declaracions a aquest mitjà, el regidor de Seguretat assegura que "el servei policial queda garantit" encara que hi hagi 30 efectius confinats d'un total de 236

22 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:32h
Un brot de Covid-19 afecta la plantilla de la Policia Municipal de Terrassa. Segons ha pogut saber LaTorre, aquest divendres hi ha 14 agents contagiats i 16 més en quarantena. La plantilla del cos és de 236 efectius, pel que fonts municipals expliquen que el servei policial i la seguretat a la ciutat "estan completament garantits".

Tal com declara a aquest mitjà el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Terrassa, Xavier F. Rivero, l'episodi es va detectar el passat dilluns 18 de gener, quan al recompte setmanal de baixes, n'hi constaven cinc per Covid-19. Aquest dijous la xifra augmentava a 13, i en les últimes hores s'hi sumava un últim contagi, elevant la xifra provisional a 14.

Amb l'objectiu de suplir les baixes, tal com explica Rivero, s'han mobilitzat agents que fan hores extres. Durant aquesta setmana, diverses informacions situaven la majoria de contagis al torn de tarda, però el regidor desmenteix aquest detall i assegura que les baixes "no responen a cap criteri de torns". A més, explica que alguns contagis s'han produït "fora del context laboral".

A més, Rivero explica que "s'està treballant per dur a terme un cribratge massiu a tots els integrants del cos", s'ha demanat més material de protecció així com "una neteja exhaustiva de les instal·lacions" i "es manté contacte permanent amb l'equip de prevenció de riscos laborals". El protocol a seguir, diu "es manté actiu i en revisió constant".

Queixes dels sindicats

De cara a dilluns s'ha demanat una reunió "de caràcter urgent" amb representants dels sindicats per resoldre els "neguits d'alguns d'ells", que s'han mostrat molt crítics a xarxes socials amb la gestió de l'episodi per part de l'Ajuntament. Amb relació a una presumpta intervenció de la Generalitat per gestionar l'expansió del virus al cos, assegura que "a hores d'ara no en té constància".

En aquest sentit, el mateix sindicat que s'ha queixat de l'actuació municipal va presentar aquest dimarts una denúncia en l'àmbit laboral al Departament de Treball al·legant que el Consistori egarenc no està complint els protocols per evitar contagis, acusació que Rivero desmenteix.