Societat

Terrassa posa fil a l'agulla al nou pla local per la diversitat sexual i de gènere

Se centrarà en la infancia, l'adolescència i en el servei d'atenció integral DASIG

per La torre del Palau, Terrassa | 22 de gener de 2021 a les 10:30 |
La pintada de la bandera irisada a la rambleta del Pare Alegre. | Rafel Casavova BCF
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ha començat a elaborar el pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (DASIG), que permetrà donar resposta als neguits de la ciutadania en relació a aquest tipus de polítiques. El document s'elaborarà en diferents espais participatius virtuals i se centrarà principalment en tres àrees: la diversitat sexual i de gènere en la infància i l'adolescència, la diversitat sexual, de gènere i diversitat cultural; i els circuits d'atenció del servei d'atenció integral DASIG.

La regidora de LGTBI+, Jennifer Ramírez, remarca que l'Ajuntament "té una aposta ferma perquè Terrassa sigui una ciutat on tothom hi tingui cabuda i s'estimi com i a qui es vulgui". Amb aquest pla s'actualitza el pacte DASIG signat el 2014, que tenia com a objectiu corresponsabilitzar el màxim d'agents, i fer partíceps tant ajuntament com ciutadania en l'anàlisi i propostes d'acció sobre les polítiques LGTBI+ a la ciutat.


El pla compta amb el suport de la Universitat de Vic i la Diputació de Barcelona, i treballarà amb qüestionaris, grups de discussió, entrevistes i sessions participatives amb agents clau. A finals del 2021 està previst que es doni a conèixer el nou Pla d'Accions 2022-25, i aquest procés n'és l'inici.

 

Participació