El PSC Terrassa proposarà un sistema de pressupostos participatius pel 2022

El grup municipal vol "recuperar la veu a la ciutadania" i proposarà que els veïns puguin triar el destí de dos milions del pressupost del 2021

El regidor Javier García exposa la proposta en roda de premsa.
El regidor Javier García exposa la proposta en roda de premsa. | Cedida
Redacció
21 de gener del 2021
Actualitzat el 29 de gener a les 12:24h
El PSC de Terrassa portarà al pròxim ple municipal una proposta per impulsar un procés de pressupostos participatius, en què la ciutadania escolleixi a què es destinaran algunes inversions.  El grup municipal socialista proposarà que, en el primer semestre del 2021, els veïns de Terrassa decideixin el destí de dos milions d'euros a partir del superàvit, que el govern municipal estima en set milions i mig d'euros. D'altra banda, el PSC vol que al pressupost ordinari del 2022 ja incorpori aquest sistema.

Segons explicava el regidor Javier García en roda de premsa, el PSC "vol anar més enllà en les inversions i donar veu a la ciutadania en les inversions però també en polítiques públiques". En aquest sentit, recordava que entre el 2008 i el 2011 ja es va decidir el destí de quatre milions d'euros, la partida de mig milió d'euros que els Consells Municipals de Districte en el mandat anterior o la participació ciutadana en l'elaboració de polítiques públiques pel Pla d'Acció Municipal.

Segons García, amb aquesta proposta, els socialistes pretenen denunciar "el greu retrocés en participació ciutadana des que Ballart govern amb ERC". En la mateixa direcció, critiquen que "a diferència de l'última legislatura, la ciutadania no pot participar en cap manera en les decisions que afecten la ciutat", tret que "volen recuperar".