1.300 alumnes i professors de 30 escoles de Terrassa, confinats per casos de Covid-19

Des de la tornada de Nadal s'han confinat 58 classes, 19 de les quals en les últimes 24 hores

Redacció
20 de gener del 2021
Actualitzat el 21 de gener a les 16:53h
La xifra de grups escolars en quarantena a Terrassa no para d'enfilar-se. Des que es va aïllar el primer tornant de les vacances de Nadal, el 13 de gener, ja se n'han confinat més d'una cinquantena, i actualment en són 58. El fet que en els últims dies cap hagi recuperat l'activitat presencial, pot influir en el fort repunt del registre. La mesura afecta uns 1.300 alumnes i professors de 30 centres educatius egarencs, segons Educació.

A secundària hi ha 27 grups confinats: quatre al Vedruna-Vall i a l'IES Santa Eulàlia, tres a l'IES Terrassa, dos al Sagrat Cor, Joaquima de Vedruna, al Blanxart i un a Les Aimerigues, Can Jofresa, Cavall Bernat, Cultura Pràctica, Ègara, Escola Pia, Mare de Déu del Carme, Mont Perdut, Nicolau Copèrnic i Torre del Palau.

A infantil i primària hi ha 26 classes en quarantena: quatre al Vedruna-Vall i al Mare de Déu del Carme, tres al Vallès i a l'Escola Pia, dos al Sagrat Cor, al Montserrat i al Sant Llorenç del Munt i un a l'Airina, al Bisbat d'Ègara, a l'Enxaneta, al Goya, al Joan XXIII i a la Nova Electra. També hi ha una aula aïllada a l'escola d'educació especial L'Heura, a l'escola d'adults La Llar i a les escoles bressol Pessigolles, Petit Arc de Sant Martí i Giravolt.

La dinàmica del primer trimestre

Durant el primer trimestre les xifres de classes en quarantena van ser canviants i van oscil·lar entre la vintena i gairebé el centenar de classes confinades per positius a les aules. La segona setmana de curs ja es van sobrepassar la vintena de classes, i a finals d'octubre es va arribar a les 95. A mitjans de desembre, la xifra va caure per sota de vint per primer cop, però abans de les vacances de Nadal se'n va tornar a enfilar.