L'associació BiTer rep amb entusiasme la nova ordenança de mobilitat de Terrassa

El seu president, Haritz Ferrando, assegura que "el fet d'haver-ne estat partícips ens fa estar molt contents"

Carrer de Terrassa amb senyalització per a bicicletes i patinets.
Carrer de Terrassa amb senyalització per a bicicletes i patinets. | Roger Navarro
Martí Palau
19 de gener del 2021
Actualitzat a les 14:05h
El dilluns 11 de gener va entrar en vigor la nova ordenança de mobilitat de Terrassa. L'Associació BiciTerrassa Club ha estat cooperant amb l'ajuntament per tal de redactar i posar en marxa aquesta ordenança, que afavoreix els interessos de les bicicletes i els patinets, apostant per la mobilitat sostenible dins la ciutat. Haritz Ferrando, president de BiTer, destaca que "el fet d'haver participat en el procés d'elaboració i posada en marxa d'aquesta ordenança ens fa estar molt satisfets".

Des de l'Associació volen remarcar que es tracta d'una ordenança molt innovadora dins el país i que només falta que la gent la conegui i la respecti. Seguint amb aquesta línia, Ferrando assegura que "les últimes setmanes m'hi he fixat, i els conductors cada vegada respecten més els ciclistes, aquesta ordenança és un gran pas endavant". Aquestes noves mesures s'enllacen amb la pedagogia que se segueix fent per conscienciar a la ciutadania sobre els drets de les bicicletes i els patinets.

Una de les mesures més destacades de l'ordenança és que les bicicletes i patinets podran circular per la calçada, com un vehicle més. Haritz Ferrando ho valora molt positivament: "els cotxes i les motos han d'entendre que a partir d'ara quan entrin a Terrassa hauran de moderar molt la velocitat, perquè es trobaran bicicletes i les hauran de respectar com un vehicle més".

La nova ordenança de mobilitat reconeix les bicis i els patinets com un vehicle més de la ciutat de Terrassa. Des de l'Associació BiciTerrassa Club encaren el futur amb optimisme i es congratulen del fet que Terrassa esdevingui una de les ciutats pioneres en mobilitat sostenible.