Mor Sergi Mingote en un accident al K2

L'alpinista de Parets del Vallès ha patit una caiguda durant l'expedició

Sergi Mingote, en una imatge d'arxiu
Sergi Mingote, en una imatge d'arxiu | @sergi_mingote
NacióDigital
16 de gener del 2021
Actualitzat a les 15:56h
​L’alpinista de Parets del Vallès Sergi Mingote ha mort a causa d'un accident a l'expedició al K2. En un principi s'havia informat que estava inconscient i en estat greu després de caure quan baixava des del camp 3 fins al camp base avançat. El servei de rescat ja s'havia activat en un primer moment, però es patia per les possibles dificultats pel fet que a l'Himàlaia ja s'estava fent fosc.

Mingote havia iniciat un repte que mai cap alpinista ha aconseguit: fer el cim del K2, la segona muntanya més alta del món amb 8.611 metres i la considerada més difícil d'escalar, durant els mesos d'hivern. Tal i com ell mateix narrava a través de les seves xarxes socials i com es pot seguir en directe en aquest enllaç, l'expedició avançava segons el previst en aquest punt entre la Xina i Pakistan, fins que ha patit l'accident.L'expedició, coneguda com a K2 Winter Expedition 2021, estava formada per 10 alpinistes i 10 xerpes que volien assolir el repte.

Més enllà del món de l'alpinisme, Mingote, de 50 anys, va estar enrolat en el món de la política municipal. Va ser el maig del 2018 quan va anunciar que deixava l'alcaldia de Parets del Vallès (on havia accedit el 2011) per centrar-se en l'alpinisme. En aquell moment destacava que ho feia "per obrir una nova etapa personal i esportiva" i en una entrevista amb aquest mijtà afegia que "a la política apliques molt del que aprens a la muntanya".

Les seves expedicions anaven més enllà de l'alpinisme, i ell els donava també un caràcter social i d'inclusió. L'abril del 2019, per exemple, tornava a l'Himàlaia acompanyat per vuit joves amb discapacitat intel·lectual de la cooperativa Apindep. De totes les fites aconseguides, destaca quan el 2019 va entrar al llibre Guiness dels rècords en pujar a sis vuit mils en 367 dies i sense ajuda d'oxigen.

Durant la seva etapa com a polític, Mingote va estar dins de les files socialistes. Des del PSC han lamentat la seva mort, així com el primer secretari del partit, Miquel Iceta:
 
 

Qui també ha mostrat el seu condol des del món socialista és el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que l'ha qualificat de "magnífic esportista" i amb qui havia tingut relació: Altres reaccions han estat les de Quim Torra, Carles Puigdemont i del vicepresident Pere Aragonès, que també han lamentat la notícia.