Les festes de Sant Sebastià de Matadepera s'adapten a les restriccions

La fira de Sant Sebastià i la grimpada del pi infantil s'han hagut de suspendre, mentre la majoria d'activitats se celebraran telemàticament

Festes de Sant Sebastià de Matadepera en una edició anterior.
Festes de Sant Sebastià de Matadepera en una edició anterior. | Aj. Matadepera
Martí Palau
14 de gener del 2021
Actualitzat el 10 de gener del 2022 a les 11:42h
Les festes de Sant Sebastià de Matadepera, que se celebren aquest cap de setmana de gener, s'han hagut d'adaptar a les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19. Actes com el Torneig de Santbestiar d'hoquei sala, l'Encesa de Fogueres a la Riera de les Arenes, el Concurs de Golf de Sant Sebastià i la Fira de Sant Sebastià s'han hagut de suspendre.

Altres actes però, es mantenen amb les corresponents mesures de seguretat per garantir la seva celebració. Destaquen l'ofrena, la Gran Tronada o la tradicional plantada del pi a la plaça CAl Baldiró.Consulta aquí tot el programa actualitzat que ofereix la Germandat de Sant Sebastià.

Ofrena d'un pi a Sant Sebastià

Avui dijous 14 de gener els socis de la Germandat portaran un pi fins a l'altar de l'església, donant protagonisme als màxims representants de la festa: el Sant i el pi. Al final de l'acte el mossèn Joan Artur Boardman beneirà el pi i l'organista Vicenç Grané interpretarà "La Melodia del pi"

Gran Tronada

Enguany la Gran Tronada se celebrarà per diferents carrers del poble, amb la intenció d'evitar aglomeracions. L'objectiu és que la gent pugui escoltar igualment l'arribada de les Festes d'Hivern, encara que sigui des de casa.

Plantada a mà del Pi de Sant Sebastià 

La tradicional plantada del pi a la plaça de Cal Baldiró no podia faltar a la cita de les festes de Sant Sebastià. Enguany, però, la Colla del Pi s'adaptarà a la pandèmia i farà possible l'acte amb mitjans mecànics i retransmetent-lo en directe per tots els matadeperencs. La Banda de Matadepera, juntament amb els Grallers de Matadepera, oferiran la "Melodia del Pi", himne de la festa.