Tot a punt a Terrassa per la profunda renovació dels carrers del Nord i de la Societat

Els treballs començaran aquest dilluns 25 de gener i s'allargaran cinc setmanes repartides en quatre fases

Vista de la calçada central del carrer del Nord, on s'efectuaran les obres.
Vista de la calçada central del carrer del Nord, on s'efectuaran les obres. | GSV
Redacció
14 de gener del 2021
Actualitzat el 22 de gener a les 11:35h
Els tècnics de l'Ajuntament de Terrassa començaran aquest dilluns 25 de gener les obres de millora als carrers del Nord i al carrer de la Societat, en un projecte que s'allargarà cinc setmanes. A la primera via, les obres consistiran en el trasllat i posterior substitució dels embornals actuals que es troben al lateral de la calçada, per nous embornals que se situaran al centre de la calçada i que s'hauran de connectar al col·lector existent.

Tot seguit, es renovaran les capes de ferm, situades a sota l'asfalt. Segons el Consistori, el carrer del Nord amb l'asfalt i els embornals més desgastats, a causa de l'alta densitat de circulació Aprofitant aquesta actuació, es millorarà el paviment dels carrers de Sant Ignasi, que s'asfaltarà sencer, i al de Sant Valentí, que s'asfaltarà entre els carrers de Mas Adei i el carrer del Nord, així com uns metres de la cruïlla en direcció al de Sant Leopold. A més, se substituiran les canonades existents, de fibrociment, per unes de fosa.

Al carrer Societat, l'Ajuntament asfaltarà la via en el tram comprès entre el carrer del Nord i la placeta de la Creu Gran. A més, es modificarà el pas elevat que hi ha a la plaça, ja que segons fonts municipals, "existeix un problema amb la parada de l'autobús municipal i la rampa".

En aquest sentit, es preveu construir una plataforma elevada de set metres de longitud per facilitar-hi la parada dels busos. Aquesta actuació implicarà la col·locació d'una nova reixa interceptora amb una nova connexió al clavegueram. Al mateix carrer Societat, Taigua substituirà la canonada en una actuació similar a la del carrer del Nord.

Quatre fases

Aquest conjunt d'actuacions, tenen una elevada complexitat tècnica i a més generaran algunes problemàtiques d'aparcament a la zona mentre durin les obres. Per tal de minimitzar les molèsties als veïns i veïnes, així com els comerços i les escoles Airina i La Llar, l'Ajuntament ha decidit executar el projecte en un total de quatre fases.

La fase 1 s'iniciarà el 25 de gener, quan comencin les obres per canviar els embornals i millorar el paviment del carrer del Nord del tram que va des de l'escola l'Airina fins a la cruïlla amb el carrer de La Mina. S'espera que aquesta obra duri una setmana.

La segona fase previsiblement s'executarà del dia 1 i fins al dia 21 de febrer. En aquestes setmanes es millorarà el tram del carrer del Nord des de la cruïlla del carrer de la Mina fins a l'estació de Renfe Nord. Paral·lelament, s'executaran les obres previstes al tram del carrer Sant Valentí i el carrer Sant Ignasi. Els mateixos dies, l'empresa Taigua estarà treballant al carrer Societat.

Les fases 3 i 4, les darreres del projecte, només afectaran el carrer Societat. Els primers dies, les obres permetran la circulació de vehicles per les cruïlles del carrer Societat amb el carrer de La mina i de Sant Joan. Els darrers dies de l'obra, el carrer Societat es tallarà al
trànsit de manera íntegra. Les fases 3 i 4 s'executaran, previsiblement, entre el 22 i
el 28 de febrer.

Segons l'Ajuntament, el Servei municipal de Projectes i Obres i el Servei de Mobilitat així com la tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ja han mantingut reunions amb els veïns i veïnes, entitats i comerciants ubicats als carrers afectats per aquest projecte amb l'objectiu de plantejar-los l'obra i coordinar amb ells i elles solucions a totes les possibles afectacions.