Terrassa registra 562 nous positius i vuit morts en una setmana mentre els ingressos segueixen pujant

El risc de rebrot i la velocitat de contagi cauen però encara presenten xifres alarmants

Les PCR practicades a la ciutat aquesta setmana tenen una positivitat del 9,52%
Les PCR practicades a la ciutat aquesta setmana tenen una positivitat del 9,52% | ICS
13 de gener del 2021
Les hospitalitzacions per Covid-19 a Terrassa segueixen a l'alça després de les festes de Nadal. Si aquest dilluns n'hi havia 150, aquest dimecres ja en són 157, la xifra més alta des de principis del mes de desembre. Després del recés estival, el pic es va donar el 6 de novembre, amb 229 pacients als hospitals egarencs. En aquest sentit, la xifra no cau dels 100 des del 9 d'octubre.

També destaca la crescuda dels ingressos a les UCI. Si fa dos dies n'eren 18, l'últim recompte demostra un augment, fins als 21 pacients crítics actuals, registre només superat pels 22 que hi va haver a l'octubre. Durant el desembre, la xifra havia arribat a caure fins a les 14.

Actualment, l'Hospital de Terrassa atén 84 pacients per Covid-19. D'aquests, 58 es troben ingressats a planta, 13 a la Unitat de Cures Intensives i 13 més són atesos a domicili. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 59 persones ingressades a planta, sis a l'UCI, i vuit a la Unitat de Semicrítics. D'aquestes, segons Salut 80 són veïnes de la ciutat i la resta, de municipis de l'entorn.

Morts i nous contagis

Durant l'última setmana, a la ciutat s'han produït vuit defuncions per Covid-19, segons Salut. A l'anterior se n'havien registrat sis, i en fa dues, set. Amb aquestes, ja són 430 els veïns de Terrassa que han mort a causa de la pandèmia.

També preocupen els nous contagis, que se situen en 562 en els darrers set dies. Fa dues setmanes, seguint la tònica del mes de desembre, se'n van detectar 299, però a la següent ja en van ser 512, repunt que va iniciar la tendència actual, de més de mig miler de nous contagis per setmana. En aquest sentit, la positivitat a les PCR és del 9,52%, mentre a les dues setmanes anteriors era del 8,55 i del 4,48 respectivament.

Cauen el risc de rebrot i la Rt, però es mantenen alts

En contraposició a l'augment de les hospitalitzacions, cauen el risc de rebrot i la velocitat de contagi. El primer indicador se situa en 547 (fa dos dies era de 581). Per Nadal es va mantenir per sota dels 300 punts, però ara puja en consonància amb un repunt en l'àmbit català. No cau dels 200 punts des del 6 de desembre, en què va superar la barrera després d'estabilitzar-se entre els 150 i els 180 punts després d'una devallada de gairebé 1.000 punts respecte a finals d'octubre.

Pel que fa a la Rt, en dos dies ha caigut d'1,65 fins als 1,19. La setmana anterior va créixer 0,8 punts, però ara en cau més de 0,4. La crescuda d'aquest indicador genera inquietud i alarma, ja que es considera perillós si l'Rt supera l'1. Actualment una persona contagiada a Terrassa pot infectar a 1,6 persones.
<span style="color: rgb(33, 37, 41); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, " segoe="" ui",="" roboto,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" "noto="" sans",="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" "segoe="" ui="" symbol",="" emoji";="" font-size:="" 16px;="" text-align:="" center;"="">