El Manresa es va imposar per la mínima a l’Estadi Olímpic amb un gol de penal

Killian, després del gol d’Izan Checa de penal.
Killian, després del gol d’Izan Checa de penal. | Arnau Alcalà
Alejandro Garcia
12 de gener del 2021
El primer partit de Juanjo Garcia com a tècnic del Terrassa FC no va ser un debut somiat. Els egarencs van ser derrotats el passat diumenge per l’equip de Ferran Costa, el CE Manresa, rival directe en la lluita per l’ascens de categoria. L’encontre, que va acabar 0 a 1, es va decidir al minut 77 amb un gol de penal d’Izan Checa.

El partit començava amb molta intensitat. Prova d’aquesta va ser la primera groga que va veure Àlex Fernández al primer minut de joc. La tàctica dels visitants era defensar-se i buscar oportunitats de gol mitjançant els contraatacs. Els de Bages van sortir millor i van disposar de les dues primeres ocasions. Ambdues van estar molt a prop de posar per davant al Manresa. La primera, al minut 11, amb un xut ras de Noah que se’n va marxar fora després de tocar el pal. La segona, només tres minuts més tard, va ser protagonitzada per Uri Pérez després d’una bona centrada d’Érik Rafael.

Disputa a l’àrea entre jugadors d’ambdós equips. Foto: Arnau Alcalà

La primera oportunitat del Terrassa no va arribar fins al minut 20, després d’una centrada per banda dreta d’Àlex Fernàndez. Seguidament, el migcampista ofensiu del Manresa, Izan Checa, es va quedar sol davant Ortega, però, en comptes de xutar, va intentar una passada a l’àrea petita que va treure la defensa local.

A la primera meitat, el conjunt de Juanjo va anar de menys a més. De mica en mica, el Terrassa s’anava fent amb el control del partit, però sense ser incisiu als metres finals.
Tot i això, va tenir dues aproximacions abans del descans. Al minut 40, Àlex Fernández va executar una centrada que Josu va rematar, però la pilota va ser atrapada per Marc Vito. Tres minuts després, el mateix Àlex Fernández, clar protagonista de la primera part, va fer un desplaçament en llarg amb l’objectiu de trobar a Albert López. L’extrem va controlar bé i es va quedar pràcticament sol, però el xut el va refusar Marc Vito.

Albert López controlant la pilota. Foto: Arnau Alcalà

La segona meitat va començar amb un Terrassa pressionant molt a dalt, complicant al Manresa en la sortida de pilota. Al minut 46, un embolic dins l’àrea visitant va acabar amb una rematada de Josu que va atrapar el porter del Manresa. Deu minuts més tard, ho intentava Àlex Fernández amb un xut des de molt lluny que va sortir fora. Ho provava també Sergi Arranz amb un tir des de la frontal. El Terrassa no creava jugades clares de perill i ho va intentar a pilota parada. Al minut 68, Josu va picar una falta lateral i va trobar el cap de Salva. La seva rematada va acabar en mans del porter rival.

Gairebé a la represa del partit, Lucas Viña va fer caure a Noah dins l’àrea i va cometre penal. Izan Checa va ser l’encarregat de posar per davant al Manresa des dels 11 metres. Tan sols un minut després, Aleix Diaz va estar a punt de duplicar l’avantatge després d’enviar la pilota al pal en un tir creuat amb l’esquerra.

El Terrassa FC no va tenir capacitat de reacció i, més enllà d’una falta directa picada per Josu, no va crear perill als últims instants del partit. Les substitucions en atac de Juanjo García no van ser suficients per empatar. L’equip egarenc va lluitar durant tot el partit i van mantenir una bona intensitat de joc. Tot i això, no va trobar espais en atac i va generar poques ocasions clares.