1 de 10
coronavirus

Incrementa la pressió hospitalària a Terrassa amb 150 persones ingressades i 18 a l'UCI

El risc de rebrot creix i se stiua en 581 punts, i la velocitat de contagi se situa en 1,65

133 persones amb Covid-19 estan ingressades a Terrassa, 16 de les quals a l'UCI. | Albert Alemany
per Anna Mira, Terrassa | 11 de gener de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pandèmia segueix amb números vermells a Terrassa. Després de les festes de Nadal,a la ciutat incrementa, encara més, la pressió hospitalària i les dades de risc de rebrot i velocitat de contagi s'enfilen fins a nivells alarmants. En els últims set dies s'han detectat més de 500 nous casos de coronaviurs a la ciutat. 

Segons dades d'aquest dilluns 11 de gener, els hospitals de Terrassa atenen un total de 150 pacients. D'aquests, 18 es troben a l'UCI i 7 més a la unitat de Semicrítics. Com a apunt, el pic de la segona onada es va registrar el 6 de novembre amb 229 hospitalitzacions, i des del 9 d'octubre no es baixa dels 100 pacients amb coronavirus ingressats als hospitals de Terrassa.


En concret, a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 53 pacients a planta, 5 a l'UCI, 7 a la Unitat de Semicrítics i cap en atenció domiciliària. A l'Hospital de Terrassa hi ha 64 pacients ingressats a planta, 13 a l'UCI i 8 es troben en hospitalització a domicili. 

Actualment, el risc de rebrot és de 581 punts, registre que s'ha disparat els últims dies, després de les festes de Nadal. Tot just la setmana anterior, la de Nadal, la xifra d'aquest indicador es va mantenir per sota dels 300 punts. El 6 de desembre es va situar per sobre dels 200 punts per primer cop en estabilitzar-se entre els 150 i els 180 després d'una davallada  espectacular partint dels 1.071 punts a registrats a finals d'octubre. Amb tot, el repunt de les dades és generalitzat a Catalunya. 


Pel que fa a la velocitat de contagi, coneguda com a Rt, actualment és d'1,65 punts. Aquest registre suposa un increment del 0,80 en una setmana. La crescuda d'aquest indicador també genera inquietud i alarma ja que es considera perillós si l'Rt supera l'1. Actualment una persona contagiada a Terrassa pot infectar a 1,6 persones.

En els últims set dies s'han registrat 6 morts per casos de Covid-19. A les dues anteriors se n'havien produït 7 i 8 respectivament. En total, el coronavirus s'ha emportat la vida de 427 veïns de Terrassa, segons Salut.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació