Creu Roja reforça l'operatiu d'atenció a persones sense sostre a Terrassa davant l'onada de fred

L'entitat adverteix que el fred també afecta de manera estructural aquelles persones en situació de pobresa energètica

Un dispositiu de la Creu Roja
Un dispositiu de la Creu Roja | Josep M. Llauradó
Redacció
08 de gener del 2021
La Creu Roja ha reforçat els operatius d'emergència, i ha habilitat albergs per allotjar persones sense sostre davant l'onada de fred a diverses localitats, entre les quals, Terrassa. En total, s'han habilitat 237 places, i s'han reforçat equipaments ja activats arran del confinament per la Covid-19, sigui ampliant les places o bé l'horari d'obertura.

També s'han desplegat les Unitats d'Emergència Social (UES) a diversos municipis per proporcionar avituallament i informar les persones que viuen al carrer dels recursos dels quals disposen per passar la nit. 

Totes aquestes actuacions s'han fet en coordinació amb els ajuntaments, la Generalitat i els serveis d'emergència. 

Creu Roja ha advertit que la davallada de les temperatures no només afecta les persones que dormen al ras, sinó que afecta de manera estructural aquelles persones en situació de pobresa energètica. Durant el 2020, l'entitat ha atès 195 persones a Catalunya per qüestions relacionades amb la pobresa energètica, un 6% més que l'any anterior. 
 
En total, des de principis del 2020 s'han dut a terme 3.057 intervencions en aquest àmbit. Enguany, l'organització ha repartit kits d'eficiència energètica a 751 persones i 781 han rebut ajudes a l'hora de fer els pagaments de subministraments bàsics.