Bèlgica denega de forma definitiva l'extradició de Lluís Puig

La fiscalia belga no presentarà recurs a Cassació després que el Tribunal d'Apel·lació rebutgés en segona instància l'euroordre contra l'exconseller

Lluís Puig i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu a Bèlgica.
Lluís Puig i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu a Bèlgica. | ACN
NacióDigital
08 de gener del 2021
Derrota de Pablo Llarena. Bèlgica ha denegat definitivament l'extradició de Lluís Puig perquè la fiscalia belga no presentarà recurs davant del Tribunal de Cassació. El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les va rebutjar aquest dijous en segona instància l'euroordre contra l'exconseller en considerar que el Tribunal Suprem no és competent en el cas i que hi ha "risc de vulneració de la presumpció d'innocència" per declaracions de jutges, fiscals i autoritats espanyoles. La fiscalia tenia 24 hores per recórrer en última instància, però finalment ha decidit no fer-ho i, per tant, el rebuig a l'extradició és definitiu.

Fonts de la defensa de l'exconseller han celebrat la decisió i han indicat a l'Agència Catalana de Notícies que la sentència ferma servirà de referent quan s'hagin d'abordar, en un futur, les euroordres contra Puigdemont i la resta d'exiliats. "És un escac i mat", precisen les mateixes fonts.

En el mateix sentit, destaquen que la decisió del jutge no entra en els delictes, sinó que es refereix a drets fonamentals, una circumstància que, entenen, fixarà un precedent a l'hora de denegar-les si s'aixeca el suplicatori.