El Consell d'Entitats no es reunirà amb el govern si no es resol el cas d'Hermínia Tapia

Proposen la mediació de la Síndica de Greuges

Jutjats de Terrassa
Jutjats de Terrassa | Marcel Marsal
Redacció
08 de gener del 2021
El Consell d'Entitats d'Acció Ciutadana i d'Espai Drets no assistirà a la reunió prevista amb l'alcalde, Jordi Ballart, i el tinent d'alcalde Noel Duque el pròxim 13 de gener. La trobada es va convocar per posar en marxa els acords de la moció sobre els Serveis Socials, presentada per l'entitat i aprovada al ple.

En una carta adreçada a Ballart i a Duque, el Consell explica que "no considera oportú" assistir a la reunió mentre no es resolgui un conflicte que "vulnera de forma directa i flagrant" els drets socials de dues famílies monomarentals: es tracta d'un judici per ocupació d'un pis de lloguer social. Aquest judici, segons el Consell, és conseqüència "d'unes actuacions municipals mancades de tota lògica i capacitat de raciocini".

El Consell d'Entitats, a més, remarca que el cas és conegut amb escreix per part dels regidors Noel Duque i Núria Marín - regidora de Polítiques de Gènere - i el mateix alcalde, ja que s'han adreçat diversos escrits i se n'ha parlat en reunions presencials. "El cas és molt greu i és un fet mai vist en aquesta ciutat", lamenten.

El judici que enfrontarà les dues famílies "pel reconeixement d'un habitatge digne, quan aquest és un dret bàsic que els correspon i que ningú els hi pot prendre" serà el mateix 13 de gener, 

Proposen la mediació de la Síndica de Greuges, Isabel Marquès

Davant del que consideren un "fracàs total de tot un sistema d'atenció social i comunitària", el Consell d'Entitats ha proposat una mediació entre les parts que dugui a una solució definitiva d'aquest problema crònic, i que faci viable l'anul·lació del judici, amb la figura mediadora de la Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès.

El Consell d'Entitats assegura que fins que no vegin "una actuació concreta i avaluable" no tindrà "cap sentit" reunir-se a parlar del compliment dels drets humans amb el govern municipal.