Els professionals de MútuaTerrassa comencen a vacunar-se contra la Covid-19

L'aplicació és voluntària, però es calcula que s'arribarà a 2.000 sanitaris

NacióDigital
07 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:57h
Primers professionals vacunats a l'HUMT
Primers professionals vacunats a l'HUMT | HUMT
Igual que el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) també ha iniciat, aquest dijous 7 de gener, la vacunació dels seus professionals contra la Covid-19.

Des d'avui i fins el dia 11, cap de setmana inclòs, es calcula que rebran la vacuna al voltant de 2.000 professionals. Està previst, que a mitjan de la setmana vinent la vacunació es comenci a fer als professionals de l'Atenció Primària (CAP) i també als de l'Àmbit Sociosanitari. 

Des de MútuaTerrassa expliquen que tot i que la vacuna és voluntària, esperen arribar al 90% de la totalitat dels treballadors de l'HUMT. La vacunació s'està fent al Servei de Prevenció Mancomunat, al carrer Garcia Humet, 17 i amb cita prèvia. 

L'equip encarregat de vacunar està format per 10 infermeres i vuit administratius que han rebut formació per part de CatSalut per aplicar aquesta vacuna.
 

Equip de vacunació de l'HUMT. Foto: HUMT


Les primeres professionals en rebre-la han estat la Dra. Yolanda Cuesta, gerent de la Fundació Assistencial Mútua Terrassa i la Dra. Esther Calbo, directora assistencial de l'àmbit mèdic de la FAMT. 

Actualment a l'HUMT hi ha 7 pacients ingressats per Covid a la UCI, 5 pacients més a la Unitat de Semicrítics, 43 a la planta d'hospitalització i dos pacients amb hospitalització a domicili.