Mor als 81 anys Josep Corominas, exregidor a Terrassa i exdiputat al Congrés

Nascut el 1939, actualment era el president de l'Ateneu Terrassenc

Corominas va néixer el 1939 a Terrassa.
Corominas va néixer el 1939 a Terrassa. | @isaacalbert - Twitter
Redacció
30 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:25h
Josep Corominas i Busqueta ha mort la matinada d'aquest dimecres als 81 anys. Nascut a Terrassa el 1939, va afiliar-se al PSC el 1975: primer va ser regidor a l'Ajuntament de Terrassa als anys vuitanta i noranta, i el 1989 i del 1996 va representar els socialistes al Congrés dels Diputats. Era president de l'Ateneu Terrassenc des del 2009.

També va impulsar el grup municipal del PSC a Ullastrell, partit que va encapçalar a les municipals del maig del 2019.  Psiquiatra i maçó des del 1981, va ser nomenat Gran Mestre de la Gran Lògia d'Espanya.

L'entitat que presidia, l'Ateneu Terrassenc, ha anunciat la seva pèrdua acompanyat del missatge "Amic, que la terra et sigui lleu". El PSC de Terrassa ha lamentat el traspàs de Corominas recordant-lo com un home de “conviccions profundament socialistes i catalanistes” i una persona “molt important per a Terrassa”. L'exalcalde socialista de la ciutat, Alfredo Vega, ha destacat que la trajectòria de Corominas " en política i els moviments culturals i socials és llarga i brillant" i l'ha recordat com a "socialista implicat sempre amb Terrassa".

L'alcalde egarenc, Jordi Ballart, s'ha unit a les mostres de condol afirmant que “ens deixa una persona amb gran implicació en la ciutat, tant a nivell polític, amb una llarga trajectòria, com cultural, encapçalant una entitat de ciutat com és l’Ateneu Terrassenc. Una persona amb grans
coneixements, que es feia escoltar i estimar, i una referència per a molts". El primer Tinent d’Alcalde, Isaac Albert, també l'ha recordat definint-lo com a "servidor públic per vocació, un pou de coneixement i una gran persona".