90 avisos als Bombers per les fortes ventades a Terrassa i la seva rodalia

A la ciutat es van registrar ratxes de 80 km/h, de les més altes del Vallès Occidental

Un arbre talla la calçada a la zona de Can Morera, a Tagamanent
Un arbre talla la calçada a la zona de Can Morera, a Tagamanent | ACN
NacióDigital
29 de desembre del 2021
Més de 180 avisos als Bombers de la Generalitat i 300 trucades al 112 per les fortes ventades a Catalunya. Les ratxes de vent han superat aquest dilluns els 80 km/h al Camp de Tarragona, el Penedès i al Vallès Occidental. A Terrassa s'han registrat un pic de 79,9 km/h, un dels més alts de la comarca. A la ciutat egarenca i a la regió metropolitana nord s'han rebut 90 avisos, la meitat del total.

A Barcelona ciutat, els Bombers han rebut un total de 107 avisos per incidències relacionades amb el vendaval, bàsicament per caiguda de branques, arbres i elements de façana. A Badalona (Barcelonès), dues dones de 38 i 56 anys han quedat ferides lleus per la caiguda d'un arbre a l'avinguda d'en Caritg, a tocar de l'Escola Pública Joan Miró. Les dues afectades han patit diversos cops al cap i a l'espatlla, i han estat traslladades pel SEM a Can Ruti.
I a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), un arbre ha caigut al damunt d'un cotxe aparcat, sense cap persona dins, i ha malmès una canonada de gas sense causar fuita.

El vendaval ha deixat registres destacats com els 108 km/h de l'Albiol, els 97,2 km/h de Font-rubí, els 93,6 km/h d'Anglès, els 90 km/h del Vendrell, els 87,1 km/h de Vila-rodona, els 83,2 km/h dels Hostalets de Pierola, els 79,9 km/h de Terrassa o els 77,8 km/h al barri del Raval de Barcelona, segons les estacions automàtiques del Meteocat i Meteoclimatic.